Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

plakat KANYADI 20152015. november 15.

A Cimborák Bábszínház Kányádi Sándor: Verstől versig hajt a csordás frissen díjazott előadását, 2015. november 15-én, vasárnap 18 órától, a Kamarateremben láthatja a sepsiszentgyörgyi nagyközönségnek.

 VAR 7452 cimborak babszinhaz verstol versig hajt a csordas vargyasi  VAR 7452 cimborak babszinhaz verstol versig hajt a csordas vargyasi  VAR 7452 cimborak babszinhaz verstol versig hajt a csordas vargyasi

Fotó: Vargyasi Levente

A jegyek előfoglalását a 0755-335400-as (Csüdöm Eszter) telefonszámra várjuk. Jegyeket váltani, a helyszínen, az előadások előtt fél órával lehet. Egy jegy ára: 7 ron/gyermek, felnőtt. A családi jegyek ára: 14 ron/3 fő, 21 ron/4 fő, 28 ron/5 fő. További részletek a www.facebook.com/Cimborak oldalon olvashatók!

Az előadásról:
Kányádi Sándor versei, gyermekkorának udvarhelyszéki légköréből merítkeznek, az akkori falusi környezetet idézik, ahol a székelyföldi népszokások hangsúlyosan megjelennek.
A Cimborák Bábszínház új előadása hasonlóképpen visszanyúl a hagyományokhoz, használja a néptánc  és  a népzene elemeit, maszkos játéka a felnagyított és eltúlzott farsangi alakoskodást idézi. Az előadás sajátos látványvilágához és a megteremtett hangulatához szervesen kapcsolódnak a Kányádi Sándor versek, amelyekben a metaforák különleges természetességgel nőnek ki a tárgyi világból és térnek oda vissza. Verstől versig hajt a csordás, lépésről-lépésre pengeti lelkünk húrjait, lehetőséget kínál, hogy visszataláljunk a gyermekkori tisztaságunkhoz, életörömünk forrásához, ahol érezzük, értjük és elfogadjuk a természet rendjét és képessé válhatunk teljességként megélni életünket. A maszkos játékot szeretettel ajánljuk minden 5 év fölötti nézőnknek.

Játsszák: Gulácsi Zsuzsanna, Lukács Emőke, Péntek Zsuzsa, Demeter Ferenc, Horváth Tas, Nagy K. Kálmán, Nagy Lázár József, Páll Gecse Ákos.
Koreográfus: Horváth Tas
Zene: Csibi Szabolcs, Kelemen István
Rendező: Nagy Kopeczky Kálmán

Az előadás, a nagyváradi II. FUX Feszt - Erdélyi Magyar Hivatásos Bábszínházak Fesztiválján a legjobb alakításért járó, avagy „a legtöbb, egy négyzetméterre eső legjobb alakítások” díját nyerte el, valamint a kolozsvári XIV. Puck Nemzetközi Báb-és Marionettszínházak Fesztiválján a zsűri különdíját, Kányádi Sándor költői világának művészi látvánnyá formálásáért („transpunerea universului poetic al lui Kányádi Sándor în expresive metafore vizuale").

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.