Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

20teatroom11-web15. november 21., 20 óra / Tein Teaház

Akár a megmondom.hu is lehetne a november 21-i, szombati Teátroom produkció címe. A hivatalos cím mégis az arc.talan: Pálffy Tibor, Kolcsár József, Derzsi Dezső, Kónya Ütő Bence színművészek által kigondolt produkció ezúttal Facebook bejegyzésekből mazsolázik.

A gyakran csak a legnagyobb közösségi oldalnak titulált Facebook, pontosan azáltal, hogy mindenki számára hozzáférhető, igencsak sokszínű tér: Kolcsár József megfogalmazásában olyan hely, ahol frusztrált és értékes emberek egyaránt fakadnak ki. A különböző típusú emberek találkozása is furcsa eredményekhez vezet: a viták elfajulnak, az ujjak meg körmölik szorgosan a bejegyzést. „Nem állunk senki pártjára, csak betekintést nyerünk egy-egy ismerősünk lelki világába” – mondja Kolcsár, aki azt is előre bocsátja az előadással kapcsolatban, hogy ennek ellenére szatirikusan közelítenek egy-egy témához. „Ez a világ legolvasottabb lapja” – indokolja a témaválasztást: a felolvasószínházi kollázs szerzői tehát sokan vannak. „Akinek nem inge, ne vegye magára” – utal Kolcsár a sértődés veszélyére. A felolvasószínházi előadás sajátos módon értelmezi a Facebook bejegyzéseket, egy bizonyos módon megszűrve, újrafogalmazva a tartalmat. A Teátroom mint csapat egyfajta színházi oknyomozást is művel – az egyes tartalmak születésének vélt vagy valós indíttatását, körülményeit is feltérképezi.

Az idén sok minden változott a felolvasószínház koncepciójában: az archaikus hangzású teátrum kifejezést szójátékkal átformálva az angolban szobát, vagy teret jelentő room szóval új köntösbe öltöztették – így született meg a Teátroom. A felolvasószínház koncepciója is átalakult, sokkal inkább saját vízióké a színpad. Az idei évad előadásainak címében visszatérő motívumként megjelenő írásjel a pont: ezúttal a produkció az arc.talan nevet viseli, utalásként az internetes arckönyvre, a Facebookra.

A Teatroom előadására a Sepsiszentgyörgy a kultúrára épít rendezvénysorozat keretében kerül sor: szombaton, november 21-én, 20.00 órától az épülő főtéren, valamint a Tein Teaházban.

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.