Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

urhatnam polgar2015. december 16.

A Tamási Áron Színház minden nap zenétől-tánctól zajos: zajlanak a szilveszteri produkció, az Úrhatnám polgár próbái. A színészekre és a mára átírt Moliére szöveg és Sardar Tagirovsky divatbemutatóval, zenekarral, élő zenével és barokk-sci-fi jelmezekkel tarkított rendezése minden korosztálynak szórakozást és gondolkodást ígér. Moliére jelentősége minden korban arra épül, hogy hangot talál a közönséggel, hogy egy nagy közös játékra invitál minket.

Ezért fontos a rendezőnek, hogy egy mai világba helyezze a Moliére-i karaktereket, akik elevenek, maiak, kis önkritikával magunkra is ismerünk bennük. Szemünk láttára pereg le előttünk több száz év: a klasszikus közeg pillanatok alatt válik azzá a divatbemutató-világgá, facebook-közeggé, melyben ma élünk. Úgy, hogy Moliére végig itt marad, és a két világ párhuzamosan halad végig az előadáson. A szerző utánozhatatlan, rendkívüli vígjátéki erő van minden művében. Közben aktuális, mély, és kérlelhetetlenül kritikus. Ezért olyan dolgokra képes rávilágítani, melyeket csak humorba burkolva tudunk igazán befogadni és elfogadni. Ha egy elejétől végéig nekünk és hozzánk szóló előadást szeretnénk látni, amelyben majdnem az egész társulat részt vesz, akkor megkerülhetetlen az Úrhatnám polgár szilveszteri bemutatója.

Jegyek a mai naptól kezdődően vásárolhatóak a Kulturális Szervezőirodában, valamint a biletmaster.ro webodalon.

(fotó: Barabás Zsolt)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.