Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Keopeczi Sebestyen Jozsef cimervilagaA járvány és a múzeum főépületének felújítása miatti költözés néhány évre szüneteltette nagy sikerű, A hónap műtárgya címet viselő sorozatot. 2022-ben azonban minden hónap utolsó csütörtöki napján újraközszemlére tesszik a Székely Nemzeti Múzeum gyűjteményeink egy-egy kiemelt, különleges, esetleg soha nem látott darabját az ideiglenes kiállítóhelyként szólgáló sepsiszentgyörgyi Lábasházban.

Az első alkalom 2022. január 27-én, csütörtökön több szempontból is rendhagyó lesz. Az egyelőre meglepetésnek szánt hónap műtárgya mellett kamarakiállítással és előadással várják a látogatókat 17 órától a Lábasházba. Az érdeklődők megtekinthetik a Keöpeczi Sebestyén József címervilága című tárlatot, illetve meghallgathatják dr. Szekeres Attila István Keöpeczi Sebestyén József élete és műve című vetített képes előadását.

A rendezvény partnere, társszervezője az Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület, a kiállítás társkurátora dr. Szekeres Attila István heraldikus, az egyesület elnöke, a Nemzetközi Címertani Akadémia levelező tagja.

A belépés az előadásra és minden időszakos kiállításunkra azon a csütörtökön, január 27-én 16 és 19 óra között ingyenes.


0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.