Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Székelyek a türk népek találkozójánA Székely Nemzeti Tanács meghívást kapott a törökországi Kastamonuban tartott, türk népek találkozójára, a Türk Világ Napjai Kastamonuban – Kastamonu Türk Dünyası Günleri – kultúrfesztiválra. Külön köszönet jár Ahmet Açikgöznek a székelyek régi barátjának, a szervezésben vállalt munkájáért. A tíz tagú küldöttséget Sánta Imre vezette, Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke meghatalmazásával, aki találkozott Rahmi Galip Vidinlioğlu polgármesterrel és meghívta, hogy látogasson el Székelyföldre.

Székelyek a türk népek találkozójánA küldöttség tagjai, Tőkés Zsolt Csaba táncoktató, valamint négy pár fiatal táncos, a Kincskereső Néptáncegyüttes tagjai, a többnyire ázsiai országokból érkező, huszonegy, magukat türk eredetűnek valló népcsoport képviselőivel együtt vettek részt a három napos ünnepségen. Az Észak–Közép–Törökországi (Fekete-tengeri régió) városba olyan távoli vidékek türk népeinek és népcsoportjainak képviselői gyűltek össze, mint Dél-Korea, Csuvasföld, Jakutföld, vagy Baskíria, akik június 2-5-e között színes felvonuláson, illetve szabadtéri előadásokon mutatták be jellegzetes viseleteiket, táncaikat, szokásaikat. A Kincskereső Néptáncegyüttes fiatal táncosai Nyárád-menti székely tánccal mutatkoztak be, nagy sikert aratva a résztvevők és a közönség körében.

A Székely Nemzeti Tanács Sajtószolgálata
Sepsiszentgyörgy, 2022. június 9.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.