Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Díjazták a Kaptár dokumentumfilm-szemlére beküldött alkotásokat2022. október 15-én színvonalas gálaműsor keretében hirdette ki a Kovászna Megyei Művelődési Központ a Kaptár dokumentumfilm-szemle díjait.

Az immáron harmadik kiadásához érkezett szemlére 29 alkotást neveztek be, amelyeket Buglya Sándor, Balázs Béla-díjas filmrendező, a Magyar Művészeti Akadémia film- és fotóművészeti tagozatának vezetője és Péterffy András, Balázs Béla-díjas filmrendező, a Dunatáj Alapítvány elnöke értékelte.

Első helyezést ért el Bartha Ágnes, Kacsó Sándor: Kétkeréken és a Tempóváltás című filmjei, második díjat nyert Szabó Attila Egy Isten, két nemzet című alkotása. A harmadik helyet pedig László Barna Isteni kéz című filmje kapta, Kató Zsolt Napló, Sepsikőröspatak - Egy lólopás története című filmje pedig az Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy különdíjával gazdagodott.

A nyertes dokumentumfilmeket a fesztivál lejárta után a Román Televízió Magyar Adása és az Erdővidék Térségi Televízió lehetőség szerint műsorra tűzi.

Társszervező: Hargita Megyei Kulturális Központ
Partnerek: a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, a Liszt Intézet sepsiszentgyörgyi fiókja és a Documentary Stúdió.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.