Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Hangversenyevad Euterpe Szimfonikus ZenekarNagyszabású hangversenyek várják mindazokat, akik ellátogatnak a 2022/2023-as hangversenyévad novemberi és decemberi előadásaira. A leckehangversenyeken kívül a nagyérdemű közönség a magyarországi Irie Maffia szimfonikus koncertjét, valamint a brassói Euterpe szimfonikus zenekar nagyszabású előadását is láthatja, hallhatja Sepsiszentgyörgyön.

2022. november 25-én, péntek este 8 órától lép a Tamási Áron Színház színpadára a magyarországi Irie Maffia fesztiválzenekar. A neves együttest a Heureka Pop Orchestra kamaraszimfonikus zenekar kíséri majd. Az előadás elsősorban a fiatal korosztályt célozza meg, akinek tagjai betekintés nyerhetnek a komolyzene világába. A fesztiválzenekarok palettáján nagy névnek örvendő IRIE MAFFIA egy eddig még ritkán látott és hallott előadás formájában vezet végig minket a történetükön a kezdetektől egészen napjainkig. A Heuréka Pop Orchestra szimfonikus zenekar kíséretével szólalnak meg a rég nem hallott dalok és természetesen a legnagyobb slágerek is. Az előadásra belépőket a jegyirodában (Városi Kulturális Szervezőiroda) valamint az eventim.ro oldalon lehet vásárolni 40/20 lej értékben. Kedvezményes jegyeket kizárólag a jegyirodában lehet vásárolni.

November 25-én, pénteken délelőtt 10 órai kezdettel magyar, illetve 12 órától román nyelvű leckehangversenyre kerül sor a Tamási Áron Színház nagytermében. Tchaikovskij: Diótörő című balettjének zenei anyagát az iskolás csoportok a Georgius Kamarazenekar valamint a Csíki Kamarazenekar előadásában hallhatják. A narrátor szerepében Adorján Csabát láthatja a közönség. Az 50 perces előadásra egységesen 7 lejbe kerül a jegy. A belépőket a jegyirodában (Városi Kulturális Szervezőiroda) lehet megvásárolni.

A hangversenyévad decemberi állomása is igényes előadásokat kínál a komolyzene szerelmeseinek. December 16-án, pénteken 20:00 órától az Euterpe Szimfonikus Zenekar műsora lesz hallható. A brassói illetőségű zenekar karácsonyi ünnepi hangversenyét olyan neves előadók és szólisták tolmácsolásában hallgathatja meg a közönség, mint Felicia Filip (szoprán), Burak Bilgili, a new york-i Metropolitan Opera művésze (bariton - basszus), Anton Niculescu (gordonka), Bogdan Costache (hegedű). Műsoron lesznek többek közt Johann Strauss, Joseph Strauss, Brahms, Irving Berlin, G. Rossini, Ciprian Porumbescu, F. Von Vecsey és Tchaikovskij válogatott művei is. Karnagy: Koichiro Kanno (Japán). A hangversenyre a jegyirodában (Városi Kulturális Szervezőiroda) valamint az eventim.ro oldalon lehet jegyeket vásárolni 30/10 lej értékben. Kedvezményes jegyeket kizárólag a jegyirodában lehet vásárolni.

December 16-án,  délelőtti órákban az érdeklődők a Sárkányölő deák címet viselő leckehangversenyt hallgathatják meg. Délelőtt 10 órai kezdettel magyar, illetve 12 órától román nyelvű leckehangversenyre a Tamási Áron Színház nagytermében kerül sor. A Codex Régizene Együttes előadásában lesz hallható az előadás. A narrátor szerepében Adorján Csabát láthatják az iskolás csoportok. Az 50 perces előadásra egységesen 7 lejbe kerül a jegy. A belépőket a jegyirodában (Városi Kulturális Szervezőiroda) lehet megvásárolni.

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kónya Ádám Művelődési Ház.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.