Változatos és mozgalmas programokat kínál a Háromszék Táncegyüttes 2023 márciusában is: szervezett ifjúsági és gyermekelőadások, miniturnék és táncház színesítik a tavasz első hónapját.
Március 1-jén és 2-án Kézdivásárhelyen mutatják be a Tragédia c. táncszínházi előadást. A hónap közepén egy miniturné keretében Aradon és Temesváron viszik színpadra a Könczei Árpád rendezte produkciót. A társulat mindkét városban a március 15-i megemlékező ünnepségeknek lesz kiemelt fellépője. Madách Imre Az ember tragédiája c. művének táncszínházi adaptációját március14-én az aradi Ioan Slavici Színház nagytermében, március 15-én pedig a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházházban mutatják be.
Bővebben az előadásról: Új bemutató Madách Imre nyomán - Háromszék Táncegyüttes
Az Ivácson László rendezésében készült Tánckincset március 6-án és 7-én szervezett előadások keretében láthatják a diákok a Háromszék Táncstúdióban. A korokon átívelő, virtuális múzeumi sétára egy játék ad lehetőséget, amelybe a fiatalok okostelefonjaik segítségével kapcsolódhatnak be.
Bővebben az előadásról: Tánckincs - Háromszék Táncegyüttes
A legfiatalabb közönségről sem feledkeznek meg, hisz Redever, Gyuri király, Albi, Levente, Lágyi mester és a királylányok március 21-én ismét várják a gyerekeket a Háromszék Táncstúdióban, Sepsiszentgyörgyön. A Világhírű Redever c. mesejátékkal a hónap végén egy újabb miniturnéra indulnak, március 30-án Szamosújváron, március 31-én pedig Zilahon mutatják be az előadást.
Bővebben az előadásról: Világhírű Redever - Háromszék Táncegyüttes
Folytatódik a Lajtha László Alapítvánnyal közösen szervezett táncházsorozat is: ebben a hónapban 24-én, pénteken lesz táncház a sepsiszentgyörgyi Park vendéglőben.
*Fotók: Kátai Jocó
Tragédia
- 2023. március 1. (szerda), 13:00 óra | Kézdivásárhely, Vigadó Művelődési Ház
- 2023. március 2. (csütörtök), 13:00 óra | Kézdivásárhely, Vigadó Művelődési Ház
- 2023. március 14. (kedd), 19:00 óra | Arad, Ioan Slavici Színház
- 2023. március 15. (szerda), 19:00 óra | Temesvár, Csiky Gergely Állami Magyar Színház
Tánckincs
Szervezett előadások
- 2023. március 6. (hétfő), 11:15 és 13:15 óra | Sepsiszentgyörgy, Háromszék Táncstúdió
- 2023. március 7. (kedd), 11:00 és 13:15 óra | Sepsiszentgyörgy, Háromszék Táncstúdió
Világhírű Redever
Szervezett előadások
- 2023. március 21. (kedd), 10:00 és 12:00 óra | Sepsiszentgyörgy, Háromszék Táncstúdió
Táncház
- 2023. március 24. (péntek), 20:00 | Sepsiszentgyörgy, Park Vendéglő
A Háromszék Táncegyüttes hivatalos fenntartója Kovászna Megye Tanácsa.
A Tragédia c. előadás vendégjátékait a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatja.