Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Székely Szabadság Napja – Marosvásarhely, 2023. március 10.2023. március 10-én a Maros megyei csendőrség a gyülekezési jogot és a szólásszabadságot sértette meg azzal, hogy önkényesen törvénytelennek, sőt egyenesen alkotmányellenesnek minősítette a Székely Szabadság Napjának, 2022. december 7-én Marosvásárhely Polgármesteri Hivatalában hivatalosan bejelentett rendezvényét.

Ezzel a minősítéssel, amelyet március 8-án szóban közöltek, és amelyet a marosszentgyörgyi székhelyű készenléti csendőrség jegyzőkönyve is rögzít, a csendőrség túllépte hatáskörét. A Büntető Törvénykönyv 297. cikkének értelmében olyan hatásköri túllépés, amely korlátozza az állampolgárok jogait hivatali visszaélésnek minősül. A rendezvény szervezői panasszal fordulnak a területileg illetékes katonai ügyészséghez.

Az ügy fejleményeiről folyamatosan tájékoztatjuk a közvéleményt. Jelen közleményhez csatoljuk a Soós Zoltán polgármester által jegyzett levelet, amely a rendezvény pozitív láttamozásáról szól, valamint az ennek ellentmondó jegyzőkönyvet, amelyet a csendőrség székhelyén rögzítettek.

 

Izsák Balázs
a Székely Nemzeti Tanács elnöke

Marosvásárhely, 2023. március 14.

A sepsiszentgyorgy.info fotóriportja a marosvásárhelyi megemlékezésről

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.