Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

SZNT – Pénzbírság az autonómia-követelésértA Maros megyei csendőrség marosszentgyörgyi egysége 2023. március 16-án egy büntető jegyzőkönyvet állított ki Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke részére, amelyet március 23-án kézbesített a posta.

Emlékeztetjük a közvéleményt, hogy a Székely Nemzeti Tanács 2023. március 10-én ismét megszervezte Marosvásárhelyen a Székely Szabadság Napját, amelyen mintegy 1500-2000 személy vett részt. A fent említett jegyzőkönyv ezt a rendezvényt minősíti „betiltottnak”, mindazok ellenére, hogy Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala nem bocsátott ki tiltó határozatot.

Az ezer lejes pénzbírságot egy „betiltott” nyilvános rendezvény megtartásáért szabták ki. A jegyzőkönyv megerősíti a csendőrségnek azt a megközelítését, hogy a román törvények tiltják a régiósításra, területi autonómiára vonatkozó gondolatok terjesztését, az „etnikai kritériumok alapján” igényelt területi autonómiát meg egyenesen sovinizmusnak minősíti. A büntetés összegét a Székely Nemzeti Tanács elnöke nem fizeti ki, ehelyett jogorvoslati eljárást indít a jegyzőkönyv és a büntetés érvénytelenítéséért.

Egyben felhívjuk azoknak a figyelmét, akik a Székely Szabadság Napján, akár a megemlékezésen, akár a felvonuláson részt vettek, hogy amennyiben hasonló büntető jegyzőkönyvet kapnak, haladéktalanul tájékoztassák a Székely Nemzeti Tanácsot (), hogy a fellebbezési határidőn belül tudjuk elindítani a jogorvoslati eljárást.

A Székely Nemzeti Tanács Sajtószolgálata
Sepsiszentgyörgy, 2023. március 24.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.