Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Élni fogunk szabadon – Folklórelőadással emlékezik Petőfire a Háromszék TáncegyüttesPetőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából a Háromszék Táncegyüttes új műsorral tiszteleg a költőóriás személye és munkássága előtt. 2023. április 13-án és 14-én a Háromszék Táncstúdióban kerül bemutatásra az Élni fogunk szabadon c. folklórelőadás, Ivácson László rendezésében.

A produkció Petőfi Sándor erdélyi kötődésére épül. Az előadás az alföldi tájon született költőnek a Székelyföld népeivel való kapcsolatát mutatja be, az 1848-1949-es évek hangulatának változatait, az aktuális események nyomán támadó lelkesedést, együttérzést. Petőfi a köztársasági elveit mindenhol hirdette, a forradalom tüzét állhatatosan szította. Nemzeti szellemű költeményei a magyar hazafias líra kitűnő darabjai, amelyek azt üzenik, hogy nem elég a hazát tétlenül szeretni, hanem a szabadság kivívásával újjá is kell azt teremteni.

A bicentenárium alkalmából a magyar kultúrkörben színházi előadásokkal, felolvasóestekkel, változatos kulturális programokkal emlékeznek a nemzet költőjére, a Kárpát-medencében és szerte a nagyvilágban. A Háromszék Táncegyüttes egy néptáncelőadással csatlakozik a Petőfi200 eseménysorozathoz. A produkcióban vendégművészként közreműködik Kiss László színész. Az előadás védnöke Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. A premierre április 13-én és 14-én kerül sor 19 órától a Háromszék Táncstúdióban, Sepsiszentgyörgyön. A bemutatót követően április 17-én Gyergyóalfaluban, 23-án pedig Csíkszentgyörgyön játsszák az előadást.

A sepsiszentgyörgyi előadásokra jegyeket a Központi Jegyirodában vásárolhatnak az érdeklődők. Az iroda nyitvatartási rendje: hétfőn és szerdán 8-16 óra között, kedden és csütörtökön 8-18 óra között, pénteken 8-15 óra között, valamint előadások előtt egy órával. Telefonszám: 0267-312104. A Háromszék Táncegyüttes hivatalos fenntartója Kovászna Megye Tanácsa.

Alkotók:
Koreográfus asszisztensek: Tekeres Gizella, Melles Endre
Zenei szerkesztés: Fazakas Levente
Koreográfusok: Farkas Tamás, Farkas Ágnes
Rendező- koreográfus: Ivácson László

Tánckar: Ádám Júlia, Bakos Ernő, Balla Gergely, Both Eszter, Gere Csaba, Gere Gabriella, Fazakas Mónika, Fülöp Zoltán-József, Kiss Adorján, Kocsis Lilla-Tünde, Lukács Réka, Márton Csaba, Márton Edina Emőke, Melles Endre, Pável Hunor-Mihály, Podholiczky Rebeka-Ráhel, Portik-Cseres Norbert, Szvinyuk Sándor, Vass Tünde, Vitályos Dorottya
Heveder zenekar: Fazakas Levente, Fazakas Albert, Szilágyi László, Bajna György
Énekes: Erőss Judit
Az előadásban közreműködik: Kiss László színművész m.v.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.