Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Múzeum. Épület. Műtárgy. – Fókuszban Kós Károly Székely Nemzeti MúzeumaMájus 18-a 1977 óta a közgyűjtemények ünnepe, a múzeumok világnapja, mely alkalomból a Székely Nemzeti Múzeum különleges meglepetéssel készül. Kós Károly monumentális, eredetileg is múzeumnak tervezett műemléképülete teljes rehabilitáció után idén novemberben korszerű kiállításokkal nyitja meg újra kapuit.

Előtte azonban, egyszeri alkalommal, szeretnének a helyi közönségnek az épület megújult és újra felfedezett tereit műalkotásként bemutatni. Ez azért is rendkívüli és egyedülálló esemény, mert ily módon láthatóvá válik, mi több, fókuszba kerülhet több, mint száz év elteltével Kós Károly népi és középkori építészetből ihletődő egyéni stílusa.

2023 május 18-án, csütörtökön három délutáni időpontra, 16, 16.30, valamint 17 órára várjuk az érdeklődőket vezetett épületbejárásra. A részvétel regisztrációhoz kötött, a belépés felnőtteknek 5 lejbe kerül. Egy csoportba 25 személyt áll módunkban fogadni.

Részvételi szándékát az Ön által kiválasztott kezdési időpont és nevének megjelölésével a 0733065080-as telefonszámon 9 és 16 óra között, vagy a ímre várjuk.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.