Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Gyereknapi program a bábszínházban!A Cimborák Bábszínház programajánlata 2023. június 1-én, csütörtökön a GyermekNapra.  

11:00-12:00 és 13:00-14:00 – Bábsimogató - interaktív kiállítás
Helyszín: Tamási Áron Színház előcsarnoka

17:00-17:50 – 1x1 Királyfi (r. Dávid Péter) c. zenés mesejáték 5 éven felülieknek
Helyszín: Cimborák Bábszínház stúdióterme

Az interaktív kiállításra és az előadásra a belépés ingyenes, de regisztrálni szükséges. Bejelentkezni a 0755335400-as telefonszámon, Csüdöm Eszternél lehetséges.

Bábsimogató

„A bábu nem ember. A báb jelkép. Az ember jelképe. Típus, sűrített, lényegitett formában.” (Kovács Ildikó)

Nincs szomorúbb hely egy bábszínház raktáránál, ahol szépen, rendben ládákban elcsomagolva fekszenek a bábok, nyugodtan élettelenül. Királyok, királyfik, hercegek, királylányok, boszorkányok, sárkányok, óriások, meg mindenfelé csodás állatok, meg mitikus lények. Bábok ők, csupán rongyból, fából készült tárgyak, de mégis mikor a színpadon felgyúl a fény és elkezdődik az előadás, megtörténik a csoda, a holt anyag életre kél. A bábos kezében a báb jár, mozog, szeret, szenved, harcol egyszóval él. Bejárja azt az utat, amit az előadás szán neki, hogy a végén meghajolva köszönje meg a tapsot, amit hálás közönség nyújt. Mert a közönség a lényeg, és ha előadás végén a báb újra csak egy ládába kerül és onnan egy poros raktárba, tudott dolog, hogy a néző, a közönség fantáziájában az előadás, a báb a hős tovább él, és tovább szőheti történetét…még akkor is, hogy kevés esély van arra, hogy báb és közönsége konkrétan újra, kézzelfoghatóan találkozzanak. Eddig!

De most más a helyzet, hisz itt a lehetőség. Báb és közönsége, hős és a neki drukkoló rajongó újra együtt lehet. Mindez a Bábsimogató keretén belül, ahol kézbe lehet venni, simogatni, mozgatni a bábokat, azokat a szereplőket, akiknek a néző szurkolt egy-egy előadás alatt, aki szimpatikus volt, vagy esetleg, akitől félt. Most itt az alkalom, hogy szakértő bábszínészek felügyelete alatt és mellett az érdeklődő nagyérdemű kézbe foghassa és életre keltethesse Vitéz Lászlót, a híres Macska testőrt, vagy magát a félelmetes a poklok királyát Luciperit.

1X1 KIRÁLYFI

(r. Dávid Péter) - zenés mesejáték 5 éven felülieknek

Egyszer egy királyfi, mit gondolt magában, indul a mese, és gondolatának teremtő erejével máris megelevenedik minden élettelen anyag. A bábok, a hangszerek, a kellékek, a jelmezek mind a királyfit segítik, hogy álruhájában meglelje az igaz szerelmét és megtanulja az uralkodás igazságosságát.

Hogy a királyfi el ne búsulja túlságosan magát az úton, elkíséri a játék, az ének és az élő zenénk öröme. Az alkotók 5 éves kortól jó szívvel ajánlják az előadást.

Játsszák: D. Gulácsi Zsuzsanna m.v., Daróczi Klarissza, Gecse Noémi, Nagy Lázár József, Pánczél Kata
Báb-, kellék és jelmeztervező: Jánosi Ágnes Anikó
Díszletterv: Golicza Előd
Zene: D. Gulácsi Zsuzsanna
Dramaturg: Dávid Péter
Hangtechnikus: Szanday Csongor
Fénytechnikus: Péter Előd
Díszletező: Nagy Nándor Zoltán
Kellékes: Vizoli Mónika
Plakát, grafika: Kónya Albert Attila
Rendező: Dávid Péter

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.