Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Firkin együttes – Üveghang Akadémia II/6. – Történet az ír zenévelA Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy szeretettel hív minden zenekedvelőt az Üveghang Akadémia zenei ismeretterjesztő képzés nyári szünet utáni első, az évben pedig a hatodik előadására, melyre 2023. szeptember 11-én, 19 órai kezdettel kerül sor a Park vendéglő teraszán.

A Firkin együttes (HU) rendhagyó akusztikus koncerten vezet be az ír zene világába. Mit énekeltek az írek a 15. században a kocsmákban? Mire táncoltak Erzsébet királyné udvarában? Hogyan alakult ki a szteptánc? És a skótoknak mi közük van az írekhez? És a csángóknak? Mely előadók tették világhírűvé az ír zenét?

A Fonogram-díjas, arany- és platinalemezes Firkin a 2008-as megalakulása óta eltelt 15 esztendő alatt több mint 700 koncertet adott 17 országban (Kanada, Egyesült Királyság, Spanyolország, Franciaország, Olaszország, Svájc, Hollandia, Belgium, Németország, Ausztria, Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Szerbia, Románia, Ukrajna és természetesen Magyarország). Magyar jumpin punkzenekar, amely nemzetközileg elismert, népszerű formációvá vált az elmúlt évek alatt, hűséges rajongótáborral. Koncertjeik igazi élmények, remek hangulattal és minőségi zenével.

A 2018-as album (We Are The Ones) több helyen is szerepelt a nemzetközi TOP 10-es listán, a Folk'n'Rock (USA) szerkesztőségi véleménye szerint pedig az év legjobb albuma lett. 2019-ben a zenekar nemzetközi jubileumi turnén vett részt. 2020 februárjában egy magyar nyelvű kislemezzel jelentkeztek. A járvány során nemzetközi felkéréseknek is eleget tett a zenekar: egy brit filmzenei ügynökségnek írtak egy dalt, valamint egy olasz zenekarral közös projektként egy instrumentális zenét. A nyár folyamán a zenekar folytatta az év elején indult Hold My Beer turnéját, amelyet az újabb lezárások előtt egy budapesti (Müpa) nagykoncert koronázott meg. 2021-ben a német Saltatio Mortis zenekar egy válogatásalbumot (Aus Fremden Federn) adott ki, amelyen a Firkin (Bread And Games) remake-je szerepel, olyan neves zenekarok társaságában, mint például a Russkaja, Shandmaul,Versengold, Subway To Sally, Kissin ' Dynamite. 2022-ben - magyar és német producerek gondozásában – a megújult Firkin új dalokkal és klipekkel jelentkezett, amelyek a most megjelent albumot és a - jelenleg is zajló - turnét vezették fel. A Still Alive! videoklip 6 nemzetközi filmes díjat nyert és 6 jelölést is kapott.

2023-ban a zenekar egy új album megjelenésére alapozva Spice It Up! címmel nemzetközi turnéra indult, Németország egyik legnagyobb rockfesztiválján, a Rockharz-on mutatta be az új dalait.

A Firkin dolgozik szimfonikus zenekari produkcióján, és megkezdődtek az egész estés, gyermekekenek készülő folk-musical zeneszerzési munkálatai is (várható bemutató: Bartók Színház, Dunaújváros - 2023 december).

A zenekar tagjai: Péter János – fuvola; Kelemen Ákos – ének; Virág Lili – hegedű; Kárpáti Balázs – gitár; Juhász Róbert – dob; Szuna Péter – basszusgitár.
Az előadás időtartama várhatóan 80 perc. Az eseményre a belépő ára változatlan, felnőtteknek szimbolikus 10 RON, gyermekeknek/diákoknak ingyenes.

Szervező: Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy
Partner: Park Hotel
Támogató: NKA

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.