Újra műsoron a Hazától hazáig c. folklór előadás, az év utolsó hónapjában vidéken és Sepsiszentgyörgyön is színpadra viszi a Háromszék Táncegyüttes a Módos Máté és Módosné Almási Berta Csilla által rendezett produkciót.
December elején a gyergyói közönség ismerkedhet meg az autentikus anyaországi és kárpátaljai népviseletekkel, táncokkal. Ünnepi programuk keretében a 2023-as évtől is a Hazától hazáig c. előadásukkal búcsúznak december 27-én és 28-án.
Fotók Kátai Jocó
Bővebben az előadásról: Hazától hazáig
Ez a hónap a gyerekek öröméről is szól, műsorrendükből nem maradhat ki a Világhírű Redever c. táncjátékuk. December 11-én szervezett előadás keretében várják a kicsiket a Háromszék Táncstúdióba.
Fotók Kátai Jocó
Bővebben az előadásról: Világhírű Redever
A hagyományos karácsonyi táncházat december 27-én, szerdán tartják a Tamási Áron Színház előcsarnokában.
Havi program:
Hazától hazáig
- 2023. december 7. (csütörtök), 19:00 óra | Gyergyóalfalu, Petőfi Művelődési Ház
- 2023. december 27. (szerda), 19:00 óra | Sepsiszentgyörgy, Háromszék Táncstúdió
- 2023. december 28. (csütörtök), 19:00 óra | Sepsiszentgyörgy, Háromszék Táncstúdió
Világhírű Redever – Szervezett előadás
- 2023. december 11. (hétfő), 10:00 óra | Sepsiszentgyörgy, Háromszék Táncstúdió
Karácsonyi táncház
- 2023. december 27. (szerda), 21:00 óra | Sepsiszentgyörgy, Háromszék Táncstúdió előcsarnoka, Tamási Áron Színház előcsarnoka
Sepsiszentgyörgyi előadásaikra jegyet a Központi Jegyirodában vásárolhatnak az érdeklődők.
Az iroda nyitvatartási rendje: hétfőn és szerdán 8-16 óra között, kedden és csütörtökön 8-18 óra között, pénteken 8-15 óra között, valamint előadások előtt egy órával. Telefonszám: 0267-312104.
A Háromszék Táncegyüttes hivatalos fenntartója Kovászna Megye Tanácsa.
A táncházat a Csoóri Sándor Alap támogatja.