Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

A MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér megnyitása Rónai Péter pozsonyi és Farkas Roland komáromi képzőművészek Mester és tanítványa1 című kiállításával nyílik meg a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér Sepsiszentgyörgyön. A tárlatot a Szabadság tér 2. szám alatt, 2010. április 1-én 19 órától nyitja meg Szombathy Bálint vajdasági író, képzőművész, műkritikus.


A Mester és tanítványa kiállítás-sorozat keretében a szervezők egy idős és egy fiatal alkotót kérnek fel közös kiállítás létrehozására. Ma már talán anakronisztikus a mester és tanítvány klasszikus felállás a tudás konkrét, gyakorlati átadása. Ehelyett a mai mesterek irányvonalakat megjelölve, konkrétumokat kerülve, nagyobb szabadságot biztosítva a tanítványnak gyakorolnak hatást.

Előfordul, hogy ezt a hatást visszahatás követi. Ezekre és hasonló kapcsolatokra keresnek példákat a csütörtökön megnyíló, illetve az azt követő kiállításon - utóbbin Juraj Bartusz György (Kassa) és Radoslava Macejova (Kassa) alkotásai lesznek láthatók. A Mester és tanítványa1 kiállítás április 20-ig látogatható, hétfő kivételével naponta 11-19 óra között. (közlemény)

http://www.magma.maybe.ro/

Fotó: Toró Attila

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2021 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.