Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila
muller_peter2010. május 7-én este hét órakor a Szakszervezetek Művelődési Házában, a legolvasottabb kortárs magyar író előadásával folytatódik a Mesterkurzus-sorozat

Dr. Vekerdy Tamás nagy sikerű őszi előadása után a legnépszerűbb kortárs magyar író, Müller Péter látogat el a Mesterkurzus-sorozat keretében Sepsiszentgyörgyre.

 

Müller Péter 2009 őszén érkezett első előadói körútjára a Székelyföldre, ám mivel a jegyek mindkét estjére napok alatt elfogytak, több száz érdeklődő maradt le kényszerűen a régen várt találkozásról.

A Mesterkurzus szervezőitől azóta igen sokan kérték: hívják el ismét Erdélybe Müller Pétert, hogy azok is meghallgathassák varázslatos előadásait, akik tavaly már nem tudtak jegyet szerezni, akik pedig ott voltak, újra átélhessék az élményt, amelyet csak a személyes találkozás adhat meg.

Mivel a neves író nem csupán udvariasságból állította, hogy fantasztikusan érezte magát a Székelyföldön, a szervezőknek nem volt nehéz rábeszélniük őt az újabb utazásra: Müller Péter szívesen és gondolkodás nélkül bólintott rá a meghívásra. Nagyon várja, hogy ismét találkozhasson erdélyi barátaival, akik annyi szeretettel fogadták legutóbb – sőt, sokak kérésére a Marosvásárhelyet és Csíkszeredát érintő körutat egy sepsiszentgyörgyi állomással is kibővítette.

Müller Pétert valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, hiszen napjaink legolvasottabb magyar írójáról van szó, akinek Szeretetkönyve eddig több mint kétszázezer példányban fogyott el, legújabb műve, a Gondviselés pedig minden eladási listát vezetett 2009 karácsonyán. A szerző mégis úgy gondolja, hogy az igazán fontos dolgokat csak élőszóban lehet átadni. Talán ez az oka annak, hogy előadásai gyakran még könyveinél is nagyobb élményt jelentenek, hiszen ilyenkor hallani és látni lehet azt is, ami leírhatatlan. Tekintetét, gesztusait, érzéseinek és hangulatainak eleven lüktetését. Szuggesztív, karizmatikus előadó, aki hamar ráhangolódik hallgatóira, és az „együttlélegzés” különös légkörét hozza létre – ezért sokan mesélik, hogy egy több száz fős előadás után is személyes, csak nekik szóló élménnyel távoznak.

Ő maga úgy érzi: minden alkalommal embersége, hitelessége vizsgázik a közönség előtt, a nézők pedig egy varázslatos érzelmi hullámvasútról számolnak be, hiszen Müller Péter előadásai nemcsak elgondolkodatóak és olykor megrendítőek, de nagyon szórakoztatóak is.

- Ki vagyok én? Ki lakik bennem valójában? Mi a sorsom? Mi az életfeladatom? Miért mondok mást, mint amit gondolok, s miért teszek mást, mint amit érzek? Mi vezérel valójában? Hogyan bonthatom ki azt, ami értékes bennem? Hogyan lehetek boldogabb? Mi lehet az oka annak, ha minden jó szándékom és igyekezetem ellenére épp az történik, amit nem szeretnék? – teszi fel a kérdéseket Müller Péter, aki Sepsiszentgyörgyön önmagunk felfedezéséről mesél majd a közönségnek.

„Életünk egyik legnagyobb, legfontosabb feladata, hogy megismerjük önmagunkat, mert ami bennünk van – gondolat, érzés, vágy, képzelet, szenvedély, félelem –, előbb-utóbb a külvilágban is megjelenik. A sorsunk a leghűbb tükörképünk” – állítja a neves gondolkodó, akivel május 7-én este hét órakor a Szakszervezetek Művelődési Házában találkozhatunk.

Jegyek a Szakszervezetek Művelődési Házának jegypénztárában valamint a Városi Szervezőirodában kaphatók.

 

 

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.