Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Fenrdinandy_k2010. május 18.

A Bod Péter Megyei Könyvtár és a Pallas Akadémia Könyvkiadó szeretettel meghívja 2010. május 18-án, kedden 17 órára a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében szervezett író-olvasó találkozóra. Bemutatjuk a szerző jelenlétében Ferdinandy György Trópusi szerelem című könyvét. A szerzővel Kulcsár Katalin beszélget, házigazda: Szonda Szabolcs igazgató.

Ferdinandy György […] regényes életet élt s él. Polgári család, a Sas-hegyen eltöltött gyermekkor, önálló egyéniségüket a házasságban is őrző szülők, háború, ötvenes évek, bölcsészkar, francia-szak, ötvenhat, emigráció, Franciaország, háromszor elvett francia feleség, a francia mentalitás megismerése, francia irodalmi sikerek, Puerto Rico, egyetemi tanárság, írás, visszatérés a magyar nyelvhez, a trópusokon eltöltött évtizedek, aztán újra Franciaország, látogatások haza, a nyugati magyar író léte, hazatelepülés és kintlét megőrzése, újabb élet- és pályaszakasz, kubai feleség, betegség, Florida és az itthonlét, az átalakuló magyar társadalom figyelése, immáron a visszatérő ember szemszögéből – ha csak a fele történt volna vele abból, ami az életében megtörtént, akkor is arról beszélhetnénk, hogy sokat, nagyon sokat megélt a huszadik századból. […] Ferdinandy György esetében nem maguk a történések az érdekesek, és nem is csupán az, ahogyan megélte őket, hanem az, ahogyan elmeséli őket. Mert Ferdinandy György eredendő elbeszélő, s a történetnek mindig más és más oldalát veszi elő. […] Az állandó útonlét, az útkeresések sorozata az ő esetében esztétikai szervező erővé vált, s alapvetően meghatározta írói munkáinak karakterét.” (Füzi László: Az elbeszélés szépsége)

 

 

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.