Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Camera  Club SiculorumA kovásznai Városi Művelődési Ház Zsebtermében 2010. május 17-én, hétfőn 18 órától nyílik a Romániai Fotóklubok Kupáját 2010-ben elnyerő sepsiszentgyörgyi Camera Club Siculorum fotókiállítása.

 

A klub minden évben reprezentatív szelekciót állít ki tagjainak alkotásaiból, eddig csak Sepsiszentgyörgyön szerveztek kiállítást, idéntől elviszik a tárlatot a megye többi városába is. A kiállítás képanyagát festővászonra nyomtatták, ami sajátos plaszticitást kölcsönöz a fotóknak, a tucatnyi alkotó a jól ismert, hagyományos műfajban mutatkozik be, új színfoltot jelent a kézdivásárhelyi Moldován Zsolt néhány természetfotója.

Kiállítanak: Balási Csaba, Bakó Zoltán, Bede Gábor, Kovács László Attila, Nagy Lajos, Nagy B. Árpád, Máriási Attila, Moldován Mihály, Moldován Zsolt, Szász Fábián József, Toró Attila, Vargyasi Tamás.

* * *

A Camera Club Siculorum fotóművészeti társulás 2008 márciusában alakult Kovászna, Hargita és Brassó megyei aktív fotóművészek részvételével, sepsiszentgyörgyi székhellyel. Célja a vizuális kultúra ápolása, a fényképezés magas szintű művelése. A fotóklub alapító tagjai közül többen szerepeltek már országos- ésnemzetközi kiállításokon és jelentős díjakat nyertek különféle pályázatokon.

Vallják, hogy a fotóművészetnek társadalmi szerepe is van az esztétikai értékek megteremtése mellett. Az alapító tagok eddigi munkássága a kulturális örökség megőrzését, szociális problémák feltárását, a környezet védelmét is szolgálták.

A Camera Club Siculorum közössége fotózások alkalmával indult beszélgetések, tapasztalatcserék, vizuális projektekben való együttműködések és személyes kapcsolatok mentén alakult ki.

A Román Fotóművészek Szövetsége által az első „Fotóklubok Kupája" elnevezésű országos versenyen a nemzetközi fotóművészekből álló zsűri (Viorel Simionescu E.FIAP /RO-Kanada/, Georg. S. Holzmann E.FIAP, Hon.E.FIAP /Németország/, Marcello Materassi E.FIAP/s, MFIAP /Olaszország/) a sepsiszentgyörgyi Camera Club Siculorum fotóművészeti társulásnak ítélte a Klubok Kupáját.

Kapcsolodó cikkek:

Rangosdíj a Camera Club Siculorum fotóművészeti társulásnak

Háromszék: Virtuális térben is - Mózes László (2010. március 6., szombat)

Camera Club Siculorum tárlat Sepsiszentgyörgyön

Camera Club Siculorum Virtuális Galéria

 

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.