Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

hazatalalas_czegledi_katalin2010. május 26.

HazatálálásElőadás-sorozat múltunkról, jelenünkről, jövőnkről!

Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében 2010. május 26-án 19 órától, a Hazatalálás előadássorozat-keretében A magyarság őstörténete a nyelv tükrében címmel Dr. Czeglédi Katalin nyelvész tart előadást.

Dr. Czeglédi Katalin: A magyarság őstörténete a nyelv tükrében előadássorozat további helyszínei:

2010. május 25. Barót – 19 óra, Erdővidék Múzeuma, Kászoni Gáspár Termében

2010. május 26. Sepsiszentgyörgy – 19 óra, Bod Péter Megyei könyvtár Gábor Áron termében

2010. május 27. Bereck – 18 óra, Kultúrotthon

 cegledi_katalin01.jpg  cegledi_katalin01.jpg  cegledi_katalin01.jpg

Fotó: Toró Attila

Dr. Cszeglédi Katalin

Szegedi JATE Bölcsészettudományi Kar magyar-orosz-altajisztika szakán végzett, Dr. Univ az altájisztikai tudományok doktora. Az Esztergomi Vitéz János Tanítóképző Főiskola és a Károli Gáspár Református Egyetem tanára. Főbb kutatási területei: A földrajzi nevek, és a neveket érintő magyar, szláv, altáji nyelvek, az uráliba és az indoeurópaiba sorolt nyelvek, a magyar és az idegen nyelvek (angol, orosz, török, csuvas) tanítása. (forrás: Magyar Demokrata)

* * *

Hazatalálás előadássorozat 2009

Mi előadók nem agitálunk, nem

politizálunk, nem beszélünk rá senkit semmire: tükröt tartunk. Abban hiszünk, hogy nem a világegyetem porszemei vagyunk, hanem az Eget a Földdel összekötő teremtő lények. Abban hiszünk, amiben őseink, hogy a világ közepe ott van, ahol a botunkat leszúrjuk! Mi itt szúrtuk le botjainkat…

„Egész (most tanított) őstörténetünket 1821-ben találták ki. Kutatásaim során megtaláltam a bécsi kancelláriának azt a leiratát, amelyben fölkérik az osztrák történészeket, hogy a rebellis magyaroknak egy olyan őstörténetet írjanak, amelyre nem büszkék. És akkor kitalálták azt a bohócságot (ma már annak vesszük, ma már elmúlt az ideje), hogy őseink valahol az Ob folyó alsó folyása mentén, az Uráltól keletre együtt éltek a finnekkel. Hál' Istennek a finnek 2003-ban átírták tankönyveiket. Az új finn történelem-tankönyvek így kezdődnek: Eddig az volt a nézet, hogy a magyarokkal rokonok vagyunk. Mára kiderült: barátság van, de genetika nincs. ” (Dr. Kiszely István)

Úgy érezzük, hogy most megérett az idő a feltárulásra. Szeretnénk megismerni az igazságot, önmagunkat! Szeretnénk tisztán látni a jövőt őseink hagyatékának tükrében.

Ezt a célt követi a Hazatalálás előadás sorozat.

Csillagőrző Egyesület
2009. február hava

 

 

 

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.