Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

2010. június 24.

muzeumok_ejszakaja600Tárgyak szépségversenye és lepkegyűjtés a Székely Nemzeti Múzeumban.

A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum idén is izgalmas programokkal – tárgyak szépségversenyével, ásványokról, virágokról, madarakról szóló vetítésekkel, a muzeológusi szakma titkait feltáró előadásokkal és fénycsapdás lepkegyűjtéssel - várja látogatóit a Múzeumok Éjszakáján, 2010. június 24-én, csütörtökön, 18.00 órától 24.00 óráig.

 

Szent Iván éjjelén minden látogató ingyenesen vehet részt programjainkon.

Részletes programkínálat:

18.00 – 21.00 Műtárgyak szépségversenye. A muzeológusok egy előzsűrizés során tíz tárgyat jelölnek meg, a látogatók pedig szavazás útján választhatják ki, hogy szerintük melyik tárgy a legszebb. A tárgyakat egy feladatlap alapján kell megkeresni, majd a bejáratnál lévő dobozba kell elhelyezni a szavazatot.

18.00 Vetítés: Dr. Csata Zoltán és Molnár Lídia fotós-zenés bemutatóinak vetítése ásványokról, virágokról, madarakról (15–20 perc). 19.00, 20.00 és 22.00 órakor ugyanezt a vetítést megismételjük.

21.00 Szőcsné Gazda Enikő és Sztáncsuj Sándor József muzeológusok kiselőadása a múzeumi tárgyak műkinccsé nyilvánításának szempontjairól, bepillantást nyújtva a muzeológus szakma titkaiba.

21.30 A szavazás eredményének kihirdetése, majd a szavazók között a következő nyeremények kisorsolása: 4 darab (2 felnőtt, 2 gyerek) ingyenjegy a csernátoni Haszmann Pál Múzeumba, 4 darab (2 felnőtt, 2 gyerek) ingyenjegy a kézdivásárhelyi Céhtörténeti Múzeumba, valamint Jánó Mihály Színek és legendák című kötete,Kisgyörgy Zoltán Háromszéki vártúra-kalauza, Bordi Zsigmond Lóránd A székelyek – a kereszténység védelmezői című kiállításkatalógusa, a Kézdivásárhelyi Céhtörténeti Múzeum zászlókatalógusa, A Székely Nemzeti Múzeum története és gyűjteményei című ismertetője, A Nemes Székely Nemzet ősi címerei képeslapsorozat, Kónya Ádám bevezetőjével.

22.00 - 24.00 Éjjeli lepkék gyűjtése fénycsapdával a múzeum kertjében, Dr. Csata Zoltán irányításával.

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.