Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

6erdelyi_tabor_logo600Kevesebb mint egy hónap múlva kezdetét veszi - az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) szervezésében - az idén augusztus 11-15. között megrendezésre kerülő VI. EMI-tábor, melynek társszervezője Hargita Megye Tanácsa. A Gyergyószentmiklós melletti 3-as kilométernél, a Hétvirág Panzió területén megrendezésre kerülő esemény idei mottója a „Legyen úgy, mint régen volt!” jelmondat, utalva ezzel olyan történelmi eseményekre is, melyekről szó lesz a táborban.

Ilyen az idén 90 éves trianoni békediktátum, a 70 éves II. bécsi döntés, vagy éppen a fekete március néven elhíresült marosvásárhelyi magyarellenes pogromkísérlet. Ugyanakkor az EMI-tábor főbb témakörei a Kárpát-medencei magyar nemzetpolitika és a szórványmagyarság köré szerveződnek. A nyolc tematikus sátorban (Előadósátor, Kézműves sátor, Keskeny út sátor, Szórványért sátor, Film- és borsátor, EMI- és társalgósátor, Művészsátor, Gyereksátor) mindenki megtalálhatja a kedvére valót, de akinek még így is marad ideje unatkozni, az bátran válogathat a különféle alternatív programok között, mint például az íjászkodás, túrázás, sportolás, néptáncolás.

Amint azt megszokhatta az EMI-táborok évről-évre gyarapodó közönsége (tavaly több mint 17000 napijegyes látogatót számoltak a szervezők), az idén is minden napot fergeteges koncertek zárnak. Így léphet színpadra a NemEz, a Beatrice, a Hungarica, a Stratégia, a Kárpátia, az Ismerős Arcok, az Avatar, az Edda, a Dalriada, a Piramis, a Transylmania, a Depresszió és a No Sugar zenekar.

Buszos utazás és kiadó szobák az EMI-táborban

Azok akik, az anyaországból érkeznek, megtehetik azt szervezetten, buszos utazás keretében, hiszen idén is indul autóbusz augusztus 10-én Budapestről a VI. EMI-táborba, melyek egészen a táborig szállítják a szórakozni vágyókat. Aki egyéb részletekre is kíváncsi az utazással kapcsolatban, látogasson el a www.emitabor.hu/erdely oldalra (Buszos utazás Belső-Magyarországról cím alatt), vagy hívja a 0620-994 2217-es telefonszámot.

Idén is lesz lehetőség házak, szobák bérlésére mindazoknak, kik nem szeretnének sátorban aludni. A tábor környékén lévő kulcsos házaknak ára 40-60 lej/fő/éjszaka. Aki szeretne élni ezen lehetőséggel, bátran érdeklődjön a 0743 030628-as vagy a 0740 960072-es telefonszámokon, esetleg írjon e-mailt az címre.

Diákcsoportok jelentkezését is várják!

Tekintettel arra, hogy az EMI-táborokban nagyon sok fiatal megfordul, a szervezők igyekeztek – a gazdasági válság ellenére is – nem túlzottan emelni az árakat. Így az öt napra szóló belépő (augusztus 11-15.), mely tartalmazza a sátorhelyet és az összes programon való részvételt, az idén 85 lejbe kerül, míg egy napra egy fő 19 lejt fizet. Ha azonban legalább 15 fős (legtöbb 25 fős) iskolás (VII-XII.) csoportok érkeznek, a csoport tagjai csak 65 lejt fizetnek. Az így szerveződött csapatoknak a tábor egész ideje alatt külön játékokat és versenyeket szerveznek. A csapatok jelentkezését várjuk az e-mail címen, vagy a 0743 084648-as telefonszámon.

Hogy pontosan milyen meghívottak lesznek és milyen előadásokra lehet számítani, azt bárki megtudhatja, ha ellátogat a www.emitabor.hu/erdely honlapra, ahol üzenni is lehet a szervezőknek, s melyet érdemes rendszeresen figyelni, hiszen egyre inkább végleges lesz Erdély legnagyobb nemzeti táborának programja!

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.