Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Öttagú képzőművészcsoport képviseli Háromszéket Svédországban. Az ArtAgora csoport tagjai – Albert Levente, Daczó Enikő, Éltes Barna, Kolumbán Hanna, Vargha Mihály – a Värmland megyében fekvő Årjäng helységben augusztus 6.-15. között rendezendő nemzetközi kortárs művészeti szimpoziumon.

A Keresztútak című rendezvényen az erdélyi művészeken kívül finn, dán, magyarországi és a házigazda svéd alkotók is fellépnek. A program keretében a résztvevők választott műfajukban alkotnak, angol nyelven előadást tartanak művészetükről és szakmai kirándulásokon vesznek részt. A zárókiállítást Värmland megye székhelyén, Karlstadban rendezik augusztus 15-én.

Az alkalmat a háromszékiek a Képzőművészet Éve rendezvénysorozat népszerűsítésére is felhasználják, jövőre ugyanis a szimpózium házigazdája Kovászna megye lesz. Háromszéken utoljára 2006 nyarán látták vendégül az immár tíz kiadást megért rendezvényt. Akkor Sugásfürdőn zajlott az alkotómunka, a zárókiállítást pedig a sepsiszentgyörgyi Gyárfás Jenő Képtárban szervezték, amelyet a finn nagykövet is megtisztelt jelenlétével. A finn művészek egy-egy munkával gyarapították a Székely Nemzeti Múzeum gyűjteményét. (Közlemény)

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.