Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

ezredik_42010. december 22.

Karácsony küszöbén olyan mesejátékkal várja közönségét a Tamási Áron Színház társulata, mely 5 éves kortól 105 éves korig mindenkinek ajánlott. Đorđe Lebović Az ezredik éjszaka című mai tündérmeséjét Zakariás Zalán rendezésében tekinthetik meg az érdeklődők, a bemutatóra december 22-én este 7 órától kerül sor a színház Kamaratermében.

Hap és Hep két egyszerű ember, két jóbarát, akik minden péntek éjszaka gyalog teszik meg az utat a vasútállomástól hazáig, mert a vonat késése miatt lekésik az autóbuszt. Ugyanez ismétlődik minden héten, tíz, száz, ezer péntek éjszakán keresztül, ők pedig hazafelé bandukolva mindig arról ábrándoznak, hogy milyen jó volna fontos embernek lenni. Aztán egyszer csak, váratlanul, velük is történik valami...

Đorđe Lebović vajdasági szerb író, aki műveiben sokat foglalkozik a sorsszerűség, a véletlen, a szabadság és egyéni felelősség kérdéseivel. Az ezredik éjszaka (1959) című mesejáték a középkori moralitások műfaját idézi, de amíg a moralitások hősének a rá váró kísértések közepette csak önmaga lelki üdvösségéért kellett helyesen döntenie, Lebović két kisembere az egész világot szeretné jobbá tenni. A történet egyszerű és vidám, de ezzel együtt már-már bántóan tiszta tükröt tart az emberi létezés alapvető ellentmondásosságának.

A tündérmese színpadra állításában a rendező munkatársai voltak: György Eszter jelmeztervező, Nagy Lázár József bábszínész, valamint Veress Zsóka ügyelő és Dobra Mária Magdolna súgó. Szereplők: Kolcsár József, Nagy Alfréd, Erdei Gábor, Pálffy Tibor és Szalma Hajnalka.

 ezredik_1.jpg  ezredik_1.jpg  ezredik_1.jpg
 ezredik_1.jpg  ezredik_1.jpg  ezredik_1.jpg

Fotó: Barabás Zsolt

Đorđe Lebović
Az ezredik éjszaka

Mai tündérmese 5 éves kortól 105 éves korig

Fordította Tóth Loon

SZEREPLŐK:
MESÉLŐ - KOLCSÁR JÓZSEF
HAP - NAGY ALFRÉD
HEP - ERDEI GÁBOR
VARÁZSLÓ - PÁLFFY TIBOR
NAP - SZALMA HAJNALKA

Rendező: Zakariás Zalán
Jelmeztervező:
György Eszter
Szakmai tanácsadó:
Nagy Lázár József
Ügyelő:
Veress Zsóka
Súgó:
Dobra Mária Magdolna
Hangosító:
Józsi Szabolcs
Világosító:
Horváth Csaba, Vargha Zsolt

 

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.