Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

mero_laszlo.jpg

Sajnálattal közöljük, hogy a Nyitott Akadémia sorozatban a Mérő László előadása objektív okok miatt elmarad!

2011. május 25.

Mérő László A boldogság pszichológiájáról Sepsiszentgyörgyön

2011-től a közkedvelt Mesterkurzus-sorozat Nyitott Akadémia címmel folytatódik tovább, ám a színvonalas előadásfolyam kedvelői számára jó hír, hogy sem a Mesterkurzus szellemisége, sem a szervező csapat nem cserélődött ki, a változás tehát csupán a formát érinti, a tartalmat nem. Még jobb hír, hogy a sorozat hamarosan a magyar pszichológia egyik legendás alakjával, Prof. Dr. Mérő Lászlóval tér vissza Erdélybe, és május 25-én Sepsiszentgyörgyön is találkozhatunk a neves tudóssal.

Helyszín: Sepsiszentgyörgy, Szakszervezetek Művelődési Háza

***

Mérő professzor – Popper Péterhez, Vekerdy Tamáshoz és Ranschburg Jenőhöz hasonlóan – a magyar pszichológiai ismeretterjesztés legnagyobb nevei közé tartozik. Könyveit eddig hét idegen nyelvre fordították le, Mindenki másképp egyforma című műve pedig 1999-ben elnyerte az év tudományos könyvének járó díjat Németországban.

Bár művei (melyek több tízezer példányban fogynak el Magyarországon) hivatalosan az ismeretterjesztő irodalom kategóriájába tartoznak, saját bevallása szerint elsősorban nem ismereteket szeretne terjeszteni, hanem gondolatokat. Még inkább: gondolatokat provokálni. Véleménye sokszor merész és megosztó, ennek ellenére nemcsak a széles nyilvánosság, de a pszichológus szakma is nagy tisztelettel tekint rá, hiszen megkérdőjelezhetetlenül okos, és mindig tartogat a tarsolyában valami meglepetést.

Számos nívós lapban és folyóiratban jelennek meg publicisztikái, gyakori szereplője a különböző televíziós és rádióműsoroknak, egyaránt népszerű előadója a tudományos és a nagyközönségnek szóló rendezvényeknek.

Egyetemi tanárként és közszereplőként is elkötelezetten küzd azért, hogy ne elégedjünk meg a közvélekedés által belénk sulykolt közhelyes „igazságokkal", hanem merjünk eggyel tovább kérdezni, kicsit mélyebbre és más irányba is menni, mint a többiek. Vállalva azt is, hogy néha tévedhetünk – hiszen egy-egy zseniális tévedésből születhetnek a legnagyobb ötletek és a legpozitívabb változások! Éppen ezért Mérő László az első számú kedvence azoknak, akiket taszítanak az általános receptek és az ellentmondást nem tűrő pszichológusi kijelentések.

Bár Mérő professzor figyelmét hosszú ideig a lélektan szikárabb, „férfiasabb" területei kötötték le (gondolkodáspszichológia, gazdaságpszichológia), érdeklődése az utóbbi években az érzelmek felé fordult, így nem meglepő, hogy Sepsiszentgyörgyön is A boldogság pszichológiája címmel tart előadást.

Vajon megcélozható-e tudatosan a boldogság, s ha igen, milyen utak vezetnek hozzá?

Hogyan befolyásolják érzelmeink a döntéseinket? Mi a „haszna" a rosszkedvnek, a negatív érzéseknek, hogyan fordíthatjuk ezeket a magunk javára? Léteznek-e olyan pszichológiai módszerek, amelyek alkalmazásával könnyebben és gyorsabban érhetünk el eredményeket, mint a hagyományos úton? Hogyan fejleszthetjük érzelmi intelligenciánkat, és mire jó az egyáltalán? Milyen az egészséges lelkű ember? Tanulható-e az optimizmus, és kioltható-e az életünket megkeserítő tanult tehetetlenség?

Mindezekre és még sok más, érdekes kérdésre keresi a választ Prof. Dr. Mérő László, aki az érzelmek titokzatos, zavarba ejtő világába kalauzol bennünket május 25-én, a Szakszervezetek Művelődési Házában. Lebilincselő program intelligens és nyitott embereknek – a magyar pszichológia egyik igazi fenegyerekével!

A helyszínen – más kiváló könyvekkel egyetemben – megvásárolhatóak lesznek Mérő László művei is, melyeket a szerző kérésre szívesen dedikál.

Jegyek kaphatók a Szakszervezetek Művelődési Házának jegypénztárában és a Városi Szervezőirodában.

***/ fotó - wikipedia Creative Comnons licenc

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.