Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Muz_Ejszaka_meghivo_eleje2011. június 24.

2011. június 24-én 17 és 24 óra között a Múzeumok Éjszakáját ünnepli a Székely Nemzeti Múzeum. A rendezvény témája: a denevérek. Felkért szakmai felelős: Barti Levente zoológus.

Csak ezen a napon tekinthető meg Barti Levente gyűjteményéből a Denevércsontok kiállítás. A Bartók Teremben folyamatos lesz a képvetítés a denevérekről. Mindenki nézze meg előtte, aki részt vesz közös játékunkban!

Kisgyerekes családoknak délután 17 órakor kezdődik a program Orbán Ferenc koncertjével, melyre a Múzeumkert szabadtéri színpadán kerül sor. 18 órától párhuzamos tevékenységek zajlanak: Préda Hermina denevérmotívumokat fest a gyerekek arcára, majd az Alpamayo kft. minikötélpályáján a vállalkozó kedvűek azt is kipróbálhatják, hogy milyen denevérnek lenni. Korhatár: 3–10 év. Szükséges a szülők beleegyezése! 18 órától már a tizenéveseket is várjuk: a kézműves foglalkozásokon denevér üvegmatricát, illetve filcdenevért lehet készíteni. Az egészen kicsik a szülők, hozzátartozók segítségével is elkészíthetik ezeket, de kérjük a felnőtteket, hogy ne HELYETTÜK készítsék el, felügyelet nélkül hagyva a gyereket! A Múzeumkertben denevérkereső játék zajlik, vezeti Demeter Éva. A kicsiktől 20 órakor esti mesével – Berg Judit Artisták című meséjének felolvasásával – búcsúzunk.

21 órakor kezdődik Barti Levente előadása a denevérekről, folytatódik a denevércsont-kiállítás ismertetőjével, majd ezt követően kivonulunk a Múzeumkertbe, hogy ultrahangdetektorral próbáljuk azonosítani a múzeumkert területén élő denevéreket.

Esős időben az Alpamayo kft. kötélpályás programja és a hangdetektoros denevérazonosítás elmarad, a többi szabadtéri tevékenységre pedig az épületben fog sor kerülni.

2001. június 24-én 17 órától a programokon való részvétel és a múzeumlátogatás ingyenes!

Program

Múzeumkert:

17.00 – Orbán Ferenc-koncert: Gyerekdalok az egész családnak.

18.00–20.00 – Repülj, mint egy denevér! Alpamayo Kft. (3–10 év)

18.00–19.30 – Játék: Keresd a denevéreket! (Játékvezető: Demeter Éva)

22.00–24.00 – Denevérek azonosítása ultrahangdetektorral (Barti Levente)

Lovagterem:

18.00–24.00 – Denevércsontok (szemléltető kiállítás Barti Levente gyűjteményéből)

Tolerancia Terem:

18.00–19.30 – Arcfestés. (Préda Hermina)

18.00–20.00 – Kézműves foglalkozások: denevér üvegmatrica és filcdenevér (Lázár Prezsmer Kinga és Szeles József)

Bartók Terem:

18.00–24.00 – Képvetítés denevérekről

20.00 – Esti mese Berg Judittól: Artisták (felolvassa Demeter Éva)

21.00 – Denevérekről mindenkinek (Barti Levente előadása)

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.