Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

SpiralSzimpoziumRendhagyó rendezvény házigazdája lesz Árkos község és a megyeszékhely: a Spirál című nemzetközi kortárs képzőművészeti szimpózium zajlik itt a továbbképző központban és a Szenkereszty kastély kertjében.

A Spirál egy rendezvénysorozat része, amely 12 éve indult Felsőörsön Veszprém megyében. Az egytucat év alatt, a finn, svéd, magyar és erdélyi (székely) partnerek felváltva vállalták a házigazdaságot. A sepsiszentgyörgyi ArtAgora Egyesület, a mostani rendezvény főszervezője utoljára öt éve töltötte be a házigazda szerepét, akkor Sugásfürdőn zajlott az alkotómunka, a Gyárfás Jenő Képtárban volt a zárókiállítás, a rendezvényt a finn nagykövet is megtisztelte.

A kiállítás megtekinthető 2011. július 12. - augusztus 7., naponta 9 – 16 óra között.

Tavaly egy öttagú sepsiszentgyörgyi csapat a svédországi Arjang-ben, 2009-ben a finn Karjaa-ban vendégszerepelt.

A szimpózium alatt a meghívott művészek az alkotás mellett, árkosi szállásukon vetített -képes bemutatókat tartanak minden este, meglátogatják a Székely Nemzeti Múzeumot és alegységeit, műteremlátogatáson majd kiránduláson vesznek részt.

A szimpózium zárókiállítás megnyitójára a patinás Gyárfás Jenő Képtárban kerül sor 2011. július 12-én, kedden 19 órakor. Megnyitó beszédet mond Vargha Mihály, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója, Demeter János Kovászma Megye Tanácsának elnökhelyettese.....

A szimpózium ideje alatt az érdeklődő művészetbarátok látogatása nem korlátozott, hiszen a rendezvény egyik fontos célja a különböző (vizuális) kultúrák megismerése, a rokoni vonások és a különbségek számbavétele. A rendezők szívesen látnak mindenkit napközben és az esti előadásokon is.

 spiral_tarlat_01.jpog  spiral_tarlat_01.jpog  spiral_tarlat_01.jpog
 spiral_tarlat_01.jpog  spiral_tarlat_01.jpog  spiral_tarlat_01.jpog
 spiral_tarlat_01.jpog  spiral_tarlat_01.jpog  spiral_tarlat_01.jpog
 spiral_tarlat_01.jpog   

Fotó: Toró Attila

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.