Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

erdi_tamas_program_3_napra2011. július 8-án, 19 órától az Árkosi Kulturális Központban (Árkos Szentkereszty Kastély) kerül sor Érdi Tamás zongoraművész Liszt koncertjére.

További koncerthelyszínek:

2011. július 9-én, 19 órakor a zabolai Mikes kastély
2011. július 10-én, 19 órakor a vargyasi Daniel

ÉRDI TAMÁS (1979) egy hibás inkubátor kezelés következtében elvesztette a látását. Zenei érdeklődésére hamar felfigyeltek. Tanárai Becht Erika és Kollár Zsuzsa egy speciális módszerrel 'láthatóvá' teszik számára mindazt, ami a kottában található.

15 éves, amikor először sikert arat a Tavaszi Fesztiválon Vásáry Tamás vezényletével Mozart: A-dúr zongoraversenyével.

19 éves korára megjelenik két Mozart CD-je, ugyancsak a 'mester', Vásáry Tamás irányításával.

Kroó Tanár Úr figyelme és rendszeres kritikai elismerése, nagy lendületet ad rendkívüli munkájához.

17 éves, amikor Moszkvában első helyezést ér el a Louis Braille Nemzetközi Zongoraversenyen, majd felvételt nyer a Bécsi Zeneakadémiára, ahol Joó Imola tanítványa.

2002-ben a Torontói Royal Conservatórium ösztöndíjasaként művészdiplomát szerez Leon Fleisher tanítványaként. 2002 óta részt vesz Rév Lívia mesterkurzusain Párizsban. 15 éves kora óta Vásáry Tamás is rendszeresen foglalkozik vele.

Torontói tanulóévei alatt játszott a Torontói Szimfonikusokkal, az Izlandi Szimfonikusokkal fellépett a Carnegie Hallban, a Lincoln Centerben. Játszott Amerika, Kanada és Európa számos nagy városában. Legutóbb Londonban a Barbican Központban, Vásáry Tamással Mozart kétzongorás versenyművét játszotta.

2000-ben másodkiadásban nagy sikert arat Kanadában két Mozart zenekari cédéje.

2003-ban megjelenik Schubert szólólemeze, amiért komolyzene-kategóriában Gundel-díjjal jutalmazzák.

2004-ben pedig Chopin CD-je lát napvilágot.

2005 februárjában, a Művészetek Palotájában nagy sikert aratott koncertje a Palota első komolyzenei lemezeként DVD-n is megjelenik.

2006-ban Bartók és Liszt legkedvesebb műveivel jelentkezik új szólólemezén, majd harmadik kiadásban mindkét Mozart CD-je napvilágot lát. Szólólemezei a Hungaroton gondozásában jelennek meg.

Itthon szinte minden Szimfonikus zenekarral játszott már, 2007-ben Kocsis Zoltán felkérésére

Pécsett a Pannon Filharmonikusokkal Chopin zongoraversenyt, Budapesten a Nemzeti Filharmonikusokkal Mozart d-moll zongoraversenyét játszotta.

2008-ban megkapta a 30 év alatti tehetséges fiataloknak járó Junior Prima díjat, ami hazánkban az egyik legnagyobb elismerésnek számít. 2008 decemberében a New Yorki ENSZ Palotában ő ad koncertet a Fogyatékosok Nemzetközi Világnapján

29 éves és eddig 23 országban koncertezett.

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.