Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

jeles_napok_haromszeken2011. július 11-17

A Jeles Napok Háromszéken, egész évre kiterjedő rendezvénysorozat, célja a szellemi értékeink tudatosítása és népszerűsítése, a helyi identitástudat erősítése és a közösségépítés.

Július 11-17 között, Nagyajta községe és közössége egyhetes ünnepségsorozattal készül fejet hajtani kerek évfordulós jeles szülöttei előtt.

A Kossuth díjas színművész Bihari József születésének 110-dik évfordulója alkalmából, július 12-én, a település BIHARI NAP-ot tart. A 200 éve született Kriza János néprajzkutató, költő, műfordító, unitárius püspök tiszteletére július 15-én, pénteken egésznapos programsorozatot szerveznek.

Tisztelegnek a 150 éve született dr. Nyiredi Géza kémikus, tanár, tankönyvíró és 160 éve, Középajtán született Péterfi Dénes unitárius lelkész, tanár előtt.

A 80 éve született sporttörténész és –statisztikus Moyszesz/Moises Frigyes és a 70 éve született Moyses Márton költő, a kommunista diktatúrának mártírja évfordulói kapcsán is színes programokkal ünnepelnek.

A Kovászna Megyei Művelődési Központ gondozásában az ünnepi alkalomhoz illően, 500 példányban jelenik meg egy kisfüzet, Nagyajta Község Nagyjai címmel.

A rendezvénysorozat szervezői:
Nagyajta Község Polgármesteri Hivatala
Nagyajtai Unitárius Egyházközösség
Nagyajtai Református Egyházközösség
Nagyajtai Unitárius Nőegylet
Kovászna Megye Tanácsa, Kovászna Megyei Művelődési Központ

A rendezvénysorozat támogatói:
Nagyajtai Közbirtokosság
Holzbau KFT – Nagyajta
Zsosa KFT – Nagyajta
Apáca Község Polgármesteri Hivatala
Communitas Alapítvány
Ariadne Impex - Sepsiszentgyörgy

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.