Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

2011. december 9.

A Cimborák Bábszínház 2011. december 9-én, pénteken 17 órai kezdettel Bendek Elek meséje nyomán készült Só mese című bábelőadásnak bemutatóját tartja a Bábstúdióban.

A közismert mese, amelynek alapötlete, archetípusa a fel nem ismert vagy félreismert értékekről, az igazi vagy álságos szeretetről a világirodalom nagyjainál is – mint például Shakespeare Lear királya is – felbukkan, emberi kapcsolatokról, igazi emberi értékekről mesél, mint Elek apó majd összes meséje. E mese által nemcsak a jól megszokott és elvárt népmesei ízes nyelvet, fordulatokat és agyafúrt gondolkodást kapja ajándékba a néző, hanem ennél sokkal többet. Az igazi szeretet, az egymásra való odafigyelés fontosságát, értékét.

Az előadást igazi tündérmeseként, marionett-technikával kívánják megvalósítani, hogy a gyerek a mese, az előadás bűvöletén keresztül értse és érezze meg az igazi értékek megtartásának és felvállalásának szükségességét.

Játsszák: Porzsolt Erzsébet, Nagy Lázár József, Lukács Emőke m.v., Derzsi Tímea m.v és Lukács Szabolcs e.h.

Báb- és díszlettervező: Deák Barna m.v, Zene: Filip Ignác m.v., rendező: Nagy Kopeczky Kálmán

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.