Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

kep emlekmu2014. január 27.

A Civilek Háromszékért Szövetség és a Vitézi Rend azzal a felhívással fordul minden jóérzésű magyar emberhez, hogy aláírásukkal támogassák a civilek által kezdeményezett, a Sepsiszentgyörgy városi köztemetőben található Hősök Temetője kegyeleti helyünk védelmére irányuló petíciót.

A polgármesteri hivatal által irányított „restaurálás" címszó alatt az emlékművet teljesen átalakítják, a jellegzetes magyar szimbólumokat leveszik róla, és kétnyelű feliratokkal látják el. Ugyanakkor, veszélyben vannak a temetőkertben található kopjafák, emlékművek is, amelyek az Úz völgyében elesett hősök, a szibériai fogságban szenvedő magyar honvédek, székely bakák emlékét őrzik. A terv szerint ezeket az emlékműveket elmozdítják, máshová helyezik.

Tiltakozunk az emlékhelyünk átalakítása, meggyalázása ellen! Ez számunkra fontos kegyeleti hely, ahol kitartásból, hazaszeretetből példát állíthatunk fiataljainknak, és egy-egy szál meggyújtott gyertyával és csokor virággal emlékezhetünk a világháborúban elhunyt hősök emlékére. Nem engedjük, hogy megfosszanak tőle!

Kérjük, aláírásával támogassa emlékhelyeink védelmét!

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.