Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

boldizsarildikoDr. Boldizsár Ildikó meseterapeuta előadása

Vasárnap, 2014. február 16-án 18 órától Dr. Boldizsár Ildikó meseterapeuta nagytermi előadást tart Sepsiszentgyörgyön, a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében, Szerelem és házasság a népmesékben címmel, a Tipetupa Egyesület szervezésében.

A neves előadó szerint a mesékkel való foglalkozás mindazok számára lehetőséget nyújt önmaguk megtalálására és benső rendezésére, akik életük valamelyik szakaszában krízishelyzetbe kerültek: veszteség, gyász, válás, magány, átmeneti vagy tartós egyensúlyvesztések esetén, párkapcsolati problémákban (beteljesületlen szerelem, elhagyás és elhagyattatás, elengedni nem tudás, kapcsolaton belüli rivalizáció), valamint kommunikációs nehézségekben és a szorongások oldásában. A meseterápia életkortól függetlenül alkalmazható, de a legtöbb páciens a 20–50 év közötti nők és férfiak köréből kerül ki.

Mesét mondani és mesét hallgatni az életben maradásért – ez a meseterápia egyik legfontosabb célja ma is, hiszen a mesék megmutatják azokat az utakat, amelyek kivezetnek az adott vészhelyzetből. Persze, a kivezető utak a valóságban mindig veszélyeket és kudarcokat rejtenek magukban, s nincs ez másképp a mesékben sem. A lényeg az, hogy a hős elinduljon, ne ijedjen meg a változás lehetőségétől, hiszen épp erre építheti további életét, méghozzá egy újabb, vélhetőleg magasabb fejlődési fokon. De aki sok mesét ismer, tudhatja, hogy tulajdonképpen az első lépések után következnek az „igazi" megpróbáltatások. Az útnak indulás pusztán annyit jelent, hogy felvállaljuk a sorsunkat, s ha kell, szembenézünk a sárkányainkkal is.

Dr. Boldizsár Ildikó a Székelyhon portálnak adott interjút, sepsiszentgyörgyi látogatására készülve (Szerelmes mesék a mesék szerelmeseinek). Ebből idézünk:

„ - Milyen érzés újra Székelyföldre jönni? Milyen tapasztalatai vannak az itteni emberekkel?

-  Alig vártam már, hogy újra jöhessek, hiszen nagyon sok embernek tettem ígéretet 2012 őszén, hogy hamarosan visszajövök, és folytatjuk a megkezdett munkánkat. Hetek óta lázban élek, izgatottan készülődöm, ugyanis az utóbbi hónapokban sok újat tanultam a mesékről és az emberről is. Ezt mind-mind szeretném átadni most. Nem lesz nehéz dolgom, mert a tapasztalatom minden találkozásnál az volt, hogy az itteni emberek még nagyon mélyen kötődnek a mesékhez, s ahhoz a kultúrához, amelyből a mesék táplálkoznak. Tudom, hogy ez a kötődés már itt sem olyan erős, mint régen, de mégiscsak van, lehet rá támaszkodni, lehet belőle meríteni."

Az előadásra a belépés ingyenes. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.