Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

plakat GOLYA VETELKEDO 2014Fészeklakó történetek címmel vetélkedőt szervezett 5–8. osztályos Kovászna megyei diákoknak a csernátoni Haszmann Pál Múzeum és a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár. A rendezvény 2014. június 9-én zajlik le a múzeum udvarán, és egésznapos programot kínálnak hozzá a szervezők.

A vetélkedő témája Háromszék közkedvelt, sűrűn előforduló madara, a gólya, képi, szövegi megjelenítésében, természetismereti, földrajzi tudnivalókkal kiegészítve, jelképes vonzataival együtt: eltávozás, hazatérés, a fészekhez visszatalálás, az ahhoz való ragaszkodás, gondoskodás, szeretet.

A rendezvény programja:

9–13 óra: a vetélkedő első felvonása
14 óra: Hoffmann Edit (Barót) vetített képes előadása a gólyáról
15 – 17 óra: a vetélkedő második felvonása
18 óra: eredményhirdetés, díjak átadása
18,30 – 19,30 óra: a sepsiszentgyörgyi Mácsafej együttes három tagjának (Márk Attila, Ferencz Csaba, Ferencz Áron) koncertje.

A nap folyamán kézműves műhelyek, játékok, filmvetítés várja a résztvevőket.

A vetélkedőn várhatóan kb. 150 diák vesz részt, négytagú csapatokba szerveződve, két turnusban. Az elért eredmények alapján az első hat csapat részvételt nyer a két intézmény által idén július közepére tervezett csernátoni olvasó- és kézművestáborba.

A rendezvény mindenki számára nyitott, a szervezők szeretettel várják az érdeklődőket!

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.