Túlélte a Ceaușescu-korszak őrült városrendezési tervét, a mostani városvezetés végzett vele.
2014. június 5-én elkezdték bontani az Olt utca elején található 1825-ben épült Székely Házat. Parkolót és „zöld övezetet" terveznek a helyére.
A zsalugáterről 2013. szeptember 21-én, míg a bontásról 2014. június 5-én, illetve június 10-én készültek a fotók.
A helyszínen sehol nem találtam építkezést jelző táblát, holott az 1998/63/N miniszteri rendelet szerint minden építkezési területen, az építkezés teljes időtartamára, ki kell függeszteni egy azonosító táblát.
ORDIN nr. 63/N din 11 august 1998 privind obligatia afisarii la loc vizibil a panoului de identificare a investitiei
ART. 1 - Toate santierele de construcţii vor fi obligate sa afiseze la loc vizibil, pe toatã perioada lucrãrilor, un panou de identificare, conform anexei la prezentul ordin.
ART. 2 - Modelul acestui panou, prezentat în anexa, va fi înmânat obligatoriu, o data cu aceasta, beneficiarului de cãtre eliberatorul autorizaţiei de construire.
ART. 3 - Neafisarea panoului de identificare se va sanctiona cu sistarea imediata a lucrãrilor.
2014. június 5
2014. július 17. / 2014. szeptember 17.
2016. augusztus 13.
Kép és szöveg: Toró Attila