Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

2014 11 25 teinteatrum2014. november 29. / Tein Teaház

2014. november 29-én, szombaton 20 órától ismét felolvasó színházi estet tartanak a sepsiszentgyörgyi Tein Teátrumban. Ez alkalommal Joël Pommerat francia író, rendező, színházigazgató A két Korea újraegyesítése című darabját olvassa fel: Derzsi Dezső, Kolcsár József, Kónya Ütő Bence és Pálffy Tibor, hangosít Kertész János. Szervezi a Háromszéki Mikes Kelemen Egyesület, Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa és a Tein Teaház, a BGA Zrt támogatásával.

A mű címe megtévesztő, semmiféle – a két Koreával kapcsolatos – politikai természetű dologról nincs benne szó. A darab az emberi kapcsolatok bonyolultságát mutatja be húsz, egymástól gyakorlatilag független, remekül megírt jelenetben, amelyekben éles, ugyanakkor gyakran humoros (és helyenként persze tragikus) szituációk követik egymást. Egy esküvő meghiúsul, amikor kiderül, hogy a férjnek a menyasszony összes testvérével volt már viszonya; egy amnéziás feleség nap mint nap újra beleszeret a férjébe; egy pap szakít a prostituálttal, akihez régóta járt stb. Vonzó a darab frissessége, maisága, színházi "szemtelensége", másfajta színházi nyelve, színházi gondolkodása, mint amivel a kortárs és nem kortárs drámairodalomban általában találkozunk.

Joël Pommerat a mai francia színház egyik legizgalmasabb alkotója, író, rendező, színházigazgató. Csak saját darabjait rendezi, munkamódszere alapja a színészekkel közös folyamatos kísérletezés és improvizáció. Negyvenedik születésnapján különös akcióba kezdett: megígérte társulata színészeinek, hogy negyven éven át minden évben új darabot ír nekik, amelyet aztán közösen színpadra állítanak. A kísérlet 2004 óta tart.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.