Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

III szekelyfoldert Torna Plakat 2012Kárpát-medencei összefogás - Székelyföld autonómiájáért

A Székelyföldért Társaság felhívására 2012-ben is példaértékű kárpát-medencei összefogás jött létre az amatőr labdarúgó csapatok körében Székelyföld területi autonómiájának támogatására. A Kárpát-medence szerte megrendezett selejtezők során sportolók százai álltak ki jelenlétükkel az autonómia ügye mellett.

A 2012. december 1-2-án Diósdon, a DNS Sportközpontba szervezett III. Székelyföldért Labdarúgó Torna döntőjébe 26 csapat jutott be, de az autonómia ügye melletti kiállás tekintetében, a helyi selejtezőkön résztvevő valamennyi csapat jelképesen aranyérmet érdemel. A döntőbe jutott csapatok 9 székelyföldi, 11 magyarországi és egy-egy felvidéki, kárpátaljai és délvidéki településről érkeznek.

Reméljük, hogy a fiatalokat mozgósító sportrendezvényeinken résztvevők száma tovább gyarapszik a jövő évi tornáink során, és ezzel tovább erősödik a határon túlra szorult magyar nemzetrészeink megmaradását szolgáló nemzeti összefogás és kiállás.

Köszönjük a torna és egyben az ügy támogatását fővédnökeinknek: Dr. Simicskó István sportügyekért felelős államtitkárnak, Izsák Balázsnak, a Székely Nemzeti Tanács elnökének, valamint főtámogatónknak, Dr. Kövér Lászlónak, a Magyar Országgyűlés elnökének.

Támogatóink között külön köszönet illeti Diósd község, Gödöllő és Szentendre városok Önkormányzatát, valamint a DNS Sportközpont munkatársait.

Az autonómia ügye iránt elkötelezett érdeklődőket szeretettel várjuk Diósdon. A torna hivatalos megnyitójára 2012. december 1-jén 13.15-kor kerül sor.


Érd, 2012. november 28.
A Székelyföldért Társaság elnöksége

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.