Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

tanc vilagnapja 2011 052012. április 22. / Sepsiszentgyörgy

A Tánc Világnapja (április 29.) idén egybeesik a városünnep utolsó rendezvényeivel. Ezért a 10 éves Kék Hold Táncklub egy héttel korábban, április 22.-én kéri fel Önt és kedves családját egy táncra a sepsiszentgyörgyi Korzón! 16.00 órai kezdettel ismét többszáz műkedvelő felnőtt hódítja el néhány percre az aszfaltot az autós forgalomtól. Az előző évekhez képest idén a Back in Time együttes élő zenéjére, fél órás utcabállal ünnepelünk, és gyerekek, teljes családok is csatlakoznak Hozzánk. Legyen része ennek az élménynek Ön is! Kérjük kortól és tánctudástól függetlenül csatlakozzon hozzánk, hiszen ez az alkalom nem a lépések ismeretéről, hanem az együtt-táncolás öröméről szól!

RTV Magyar adás:  A Tánc Világnapja Sepsiszentgyörgyön

A Kék Hold Táncklub 2002 óta működik Sepsiszentgyörgyön azzal a céllal, hogy szórakoztatva népszerűsítse a társastáncokat és ezáltal hozzájáruljon a helyi mozgáskultúra fejlődéséhez. Azóta 962 személy járt egyéves tánctanfolyamainkra és közel 1900 fő vett részt alkalomszerű, ingyenes oktatásokon. 38 ismeretterjesztő cikk jelent meg a helyi sajtóban, 48 tanítással egybekötött táncest volt különböző vendéglőkben és 42 ünnepségen került sor fellépésekre. Létrejött két egyedi, társastánc technikára alapozott előadás, a "Képzelt riport" és „A dzsungel könyve" című musicalek alapján. Három, az országban példátlan, megyei szintű műkedvelő táncverseny zajlott Sepsiszentgyörgyön - csak 2005-ben 86-an versenyeztek közel 700 néző előtt. Legfiatalabb tanítványaink 4, legszebb korú táncosunk 71 éves – az előbbi korhatárt nehezen lehetne átlépni, az utóbbit viszont szeretnénk... J

Jean Georges NOVERRE (1727-1810)

A tánc Shakespearejének is nevezett francia koreográfus szakított a Napkirály udvari táncának merev szabályaival, tartalmat rendelt az üres formák mögé, dramaturgiai és technikai újításai nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a táncból emberi érzéseket, történeteket megjelenítő előadó-művészet váljon. Születésnapját, április 29-ét 1982-ben a Nemzetközi Tánctanács a Tánc Világnapjának nyilvánította.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.