Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

2012. július 16–29. között az Árkosi Kulturális Központ a 2012-es ötödik Hegedű Mesterkurzust szervezi.

A két hét alatt a napi 8–10 órás oktatás melett a klasszikus zene nagyjainak népszrű darabjai is előkerülnek, amelyeket hat koncertbe szerkesztve szeretnénk bemutatni a zenekedvelő nagyérdeműnek.

A koncertek ill. zenei estek helyszínei az árkosi Szentkereszty kastély, az árkosi református templom, a sepsiszentgyörgyi unitárius templom, a sepsiszentgyörgyi park – filegória, Bastion vendéglő.

A koncerteken fellépnek a mesterkurzuson résztvevő hegedűsök: Maria Jurca (Déva), Ioana Tudor (Bukarest), Ana-Maria Tihon (Roman), Iulia Goiană (Bukarest), Matei Ema (Bukarest), Bucșe Kriszta (Marosvásárhely), Dan Nanoveanu (Bukarest), Anemțoaei Răzvan (Déva), Alexandru Dan Cochisă (Marosvásárhely), Cavassi Aron (Bukarest), Opriș Tunăreanu Tudor (Bukarest), Mușat Constantin (Bukarest), Vladimir Piedicuță (Bonn). Meghívott vendég: Ambrus Sándor (Sepsiszentgyörgy).

A mesterkurzus tanára és a koncertek rendezője: Liviu Câșleanu, a bonni Szimfonikus Zenekar elsőhegedűse és a rostocki Zeneakadémia tanára. A mesterkurzus irányítója Stan Katalin zenekritikus.

A mesterkurzus zongoristája Ana-Maria Negrea tanárnő.

A repertoár különleges és impozáns: Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, Bartók Béla, Pablo de Sarasate, Maurice Ravel, Henryk Wieniawski, Johann Sebastian Bach, Frederic Chopin, Johannes Brahms, Vasile Filip és Liszt Ferenc művek.

A koncertekről a Radio România Cultural és a Radio România Muzical hangfelvételt készít.

Az előadások időpontjai és helyszínei:

július 20., péntek, 19 óra, az Árkosi Kulturális Központ koncertterme;

július 21, szombat, 19 óra, Bástya vendéglő;

július 21, vasárnap, 12 óra (istentisztelet után), a sepsiszentgyörgyi unitárius templom

július 27, péntek, 18 óra, az árkosi református templom;

július 28, szombat, 18 óra, a sepsiszentgyörgyi Erzsébet park;

július 29, vasárnap, 11 óra, az Árkosi Kulturális Központ koncertterme;

Az Árkosi Kulturális Központ autóbuszt biztosít az előadásokra: a mikrobuszok az előadás előtt 30 perccel indulnak a színház elől.

A belépés ingyenes.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.