Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

BANYAVIRAG NagyDorottya ViolaGabor 03kA Tamási Áron Színház vezetőségének döntése nyomán a bemutató-bérletbe is bekerül a Yorick Stúdió és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának Bányavirág című közös produkciója. Ez az előadás lesz a bemutató-bérletek ötödik előadása, a Radu Afrim által rendezett produkció pedig, melynek bemutatója a jövő év októberére halasztódik, a következő évad első bérletes előadása lesz.

A Bányavirág című előadást október 20-án, 21-én, és 22-én láthatja a Tamási Áron Színház közönsége az Új Stúdióban. Az október 20.-ai előadás bemutató előadásnak számít, melyre a Mecénás és a Tamási Áron bérleteseket várja a színház, az Ábel bérletek pedig csak a 21.-ei és 22.-ei előadásokon érvényesíthetők.

A Bányavirág története a székelyföldön, falusi környezetben játszódik. Az egykori bányász, Vajda Iván, a bánya bezárása óta reményvesztett munkanélküliként éli mindennapjait, és gondozza beteg édesapját. Nem azzá vált a világ számára, amivé szerette volna, ezért a maga módján megpróbál kiutat találni nyomorult helyzetéből, és ugyanezt teszi szűkebb környezete is: féltestvére, barátja, szomszédjai. A szerencsétlen sorsok és sok lemondás ellenére a Bányavirág nem egy komor darab. A szerző szerint „a fekete humor erőteljes jelenléte segít nekünk megfelelő távolságból szemlélni azt, amiben élünk. Segít felébredni abból a keserű álomból, amibe a szereplők belepusztulnak."

Székely Csaba Bányavirág című kortárs komédiáját 2011 októberében mutatták be Marosvásárhelyen a sepsiszentgyörgyi származású Sebestyén Aba rendezésében. Az azóta eltelt egy év alatt az előadás sokfelé vendégszerepelt, mindenhol nagy közönségsikernek örvendett, és többek között elnyerte az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó fődíját, mely a magyar színházi szakma egyik legrangosabb elismerésének számít. (Közlemény)

 BANYAVIRAG BanyaiKelemenBarna ViolaGabor 01k  BANYAVIRAG BanyaiKelemenBarna ViolaGabor 01k  BANYAVIRAG BanyaiKelemenBarna ViolaGabor 01k
 BANYAVIRAG BanyaiKelemenBarna ViolaGabor 01k  BANYAVIRAG BanyaiKelemenBarna ViolaGabor 01k  

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.