Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

varostura fotoHenningJanos-4186A Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális és Ifjúsági rendezvénysorozat bemutatja:

Ismerd meg városod!
Várostörténeti séták Kovászna megyében

Kedden, november 6-án kézdivásárhelyi várostörténeti sétára jelentkezhetnek az érdeklődők.
A céhes várost 12.45 órától Beke Ernő vezetésével lehet megismerni, indulás a városközpontból.

Szerdán november 7-én a sepsiszentgyörgyi várostörténeti sétára 12.45 órától kerül sor, indulás a Vártemplomtól, vezeti Kisgyörgy Zoltán helytörténész.

 varostura fotoHenningJanos-4182  varostura fotoHenningJanos-4182  varostura fotoHenningJanos-4182
 varostura fotoHenningJanos-4182  varostura fotoHenningJanos-4182  

fotó: Henning János

Idén négy alkalommal kerül sor városismereti túrákra, felváltva Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen. A túra megállóit egy-egy városrész nevezetes helyei és épületei képezik.

A szervezők érdeklődő személyek és csoportok jelentkezését várják a 0757-047719-es telefonszámon. A részvétel ingyenes, a helyek száma korlátozott. Érdemes figyelemmel kísérni a felhívásokat, hiszen ezekhez a túrákhoz bárki csatlakozhat.

A rendezvény előzményei: az 550 éve város Sepsiszentgyörgy rendezvénysorozat keretében megszervezett várostörténeti séták 2011 júniusában nagy sikernek örvendtek, a városlakók két alkalommal is örömmel kísérték és hallgatták Kisgyörgy Zoltán helytörténész színes előadását a Szemerja városrészen.

Sepsiszentgyörgyön 2012. október 26-án ugyancsak Kisgyörgy Zoltán vezetésével városismereti túrán vett részt a kézdivásárhelyi Apor Péter szakközépiskola 43 diákja. A programban szerepelt a régi városközpont, a Vártemplom, a Székek Háza, az Erzsébet park emlékművei, a Székely Nemzeti Múzeum és egyéb érdekességek.

Kérjük, tekintsék meg a múlt pénteki esemény fénykép dokumentációját, melyet Henning János bocsájtott rendelkezésünkre.

A városismereti túrákat Kovászna Megye Tanácsa, Kovászna Megye Művelődési Központja és Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala támogatja és része a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális és Ifjúsági rendezvénysorozatnak.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.