Sepsiszentgyörgy, 2019. jînius 28.

Kult fovaros logoA jó idő megérkeztével újraindulnak a Hang és szó évének jegyében, Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa támogatásával a népszerű szabadtéri filmvetítések és múzeumkerti koncertek, a kultúra szimbolikusan is teret foglal az Erzsébet parkban és a Székely Nemzeti Múzeumban.

A műfaji sokszínűség jegyében harmadik éve szerveznek a múzeumkertben szabadtéri koncerteket, ahol régizenében, jazzben, bluesban, világzenében, népzenében járatos hazai és külföldi zenészek lépnek fel. A szervezők ebben az évben, igazodva a tematikus évhez, rövid irodalmi momentumokkal egészítik ki a zenei élményt. Az idei első koncertre május 11-én, szombaton 19 órától kerül sor, ez alkalommal a Piano Bench trió játszik a Székely Nemzeti Múzeum kertjében. Az Alex Baboian (USA) – gitár, Dylan Coleman (USA) – bőgő és Juhász Márton (HU) – dob alkotta jazztrió XX. századi klasszikus zongoradarabokat hangszerel át gitár-bőgő-dob kombinációra, illetve eredeti módon ötvözi ezeket improvizált és groove zenével. Visszafogott és ízléses játékuk nyomán – modern kontextusban – új tartalommal telnek meg a korszak ismert zongoraszerzőinek mesterművei.

A koncert a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa program része, szervezők a Kónya Ádám Művelődési Ház és a MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület, támogatók a Székely Nemzeti Múzeum, Sepsiszentgyörgy Város Tanácsa, Kovászna Megye Tanácsa. Diákoknak és nyugdíjasoknak 5 lej, felnőtteknek 10 lej a belépő ára, de családi jegyet is lehet váltani 20 lejért.

Második éve, hogy ingyenes filmvetítéseket szerveznek a sepsiszentgyörgyi Erzsébet parkban, a pavilonnál idén nyáron heti rendszerességgel magyar és román filmeket lehet megtekinteni. A filmek kiválasztásában, tekintettel az idei tematikus évre, nagy hangsúly került arra, hogy irodalmi alapanyagú alkotások is kerüljenek a válogatásba. Az első vetítésre május 9-én, csütörtökön 21 órától kerül sor, amikor a Júliusban (színes, magyar feliratos, német romantikus vígjáték, 96 perc, 2000, rendezte: Fatih Akin) című filmet lehet megnézni.

A filmet az EURÓPA NAP keretében vetítik a Europe Direct, a Huszárik filmklub (Kónya Ádám Művelődési Ház) és a MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület szervezésében, a Sepsiszentgyörgy, Székelyföld Kulturális Főváros támogatásával.

 Piano Bench trio 01  Piano Bench trio 01  Piano Bench trio 01
 Piano Bench trio 01  Piano Bench trio 01  Piano Bench trio 01
 Piano Bench trio 01  Piano Bench trio 01  Piano Bench trio 01
 Piano Bench trio 01  Piano Bench trio 01  Piano Bench trio 01

Fotó: Toró Attila

 
0
0
0
s2smodern

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.
További információk Elfogadom Elutasítom