Sepsiszentgyörgy, 2019. március 28.

a Ketlengyel42013. május 20., 21.

Május 20-án és 21-én Sepsiszentgyörgyön vendégszerepel a marosvásárhelyi Művészeti Egyetem végzős színészosztálya a KÉT LENGYEL DARAB című Bocsárdi László által rendezett előadással. A vendégjátékokra mindkét nap este 19:30-tól kerül sor a Tamási Áron Színház Nagytermében berendezett stúdiótérben.

A jegyek ára egységesen 15 lej; az előadások bevételét a Háromszék Táncegyüttes táncosa, Csákány Helga-Katalin megsegítésére ajánlják fel a szervezők, akit daganatos betegsége miatt két éve nem látott a közönség, gyógyulása érdekében pedig további költséges kezelések szükségesek. Az előadás a Tamási Áron Színház felajánlásával kerül műsorra a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat keretében.

A Két lengyel darab című produkció két kortárs lengyel egyfelvonásost helyez egymás mellé, Michał Walczak Homokozó és Marek Modzelewski Koronázás című műveit, mindkét szerző a kortárs lengyel drámairodalom harmincas korosztályának meghatározó alakja. Nemzedékük – amely mellékfoglalkozásként űzi a drámaírást – napjaink erőszakos, nihilista és kilátástalan világképét állítja tükörként a közönség elé, és megdöbbentő elszántsággal próbál lázadási kísérletein keresztül felnőtté válni.

A 16 éven felülieknek ajánlott előadás szereplői: Boros Csaba, Kovács Kati, Varga Brigitta, Kinda Szilárd, Ritziu Ilka Krisztina, Badics Petra, Czikó Juliánna, Nyomtató Enikő, Lukács Sándor II. éves magiszteri színész szakos hallgatók, valamint Sardar Tagirovsky I. éves rendező szakos, és Kovács Nikolett I. éves magiszteri színész szakos hallgatók.

 a Ketlengyel1  a Ketlengyel1  a Ketlengyel1
 a Ketlengyel1   

Fotó: Erdély Kinga


Kapcsolódó cikk:

Táncáért! Mosolyáért! Helgáért! - Jótékonysági előadássorozat
Jótékonysági előadássorozatra kerül sor több intézmény összefogásával május 20-28. között Sepsiszentgyörgyön. Az előadások bevételét a Háromszék Táncegyüttes táncosa, Csákány Helga-Katalin részére ajánlják fel a szervezők.

 
0
0
0
s2sdefault

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.
További információk Elfogadom Elutasítom