Sepsiszentgyörgy, 2019. március 28.

2013. július 5.

A Gyulai Várszínház jubileumi, 50. évadának keretében július 5-én, péntek este 20:30 órától mutatják be Shakespeare Hamlet című közismert tragédiáját a gyulai várszínpadon. A Bocsárdi László által rendezett előadás a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház és a Gyulai Várszínház közös produkciója, mely a következő évad elejétől Sepsiszentgyörgyön is műsorra kerül bérletes előadásként.

A Hamletet méltán tartják Shakespeare egyik legsikerültebb alkotásának. Első ránézésre hatalmi harcokról, szerelemről, árulásról, bosszúról szól, ám mint minden sokrétegű, gazdag szöveg esetében, az egymásra épülő és egybecsengő motívumok itt is végtelen perspektívát adnak a cselekménynek: az apa-fiú kapcsolat, a megöröklés kérdése, az incesztus, a szerelem és barátság problematikája számtalan kis szálon fut végig a történeten és a szereplők sorsán.

Az előadás főbb szerepeiben Mátray Lászlót, Pálffy Tibort, Szakács Lászlót, D. Albu Annamáriát, Benedek Ágnest, Kolcsár Józsefet láthatja a közönség, további előadásokra július 6-án és 7-én kerül sor, ugyancsak este 20:30 órai kezdettel.

0
0
0
s2sdefault

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.
További információk Elfogadom Elutasítom