Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

2015 02 23 CsehTamas web2015. február 28. / Új Stúdió

Majdnem napra pontosan 25 éve, hogy Cseh Tamás először Sepsiszentgyörgyön koncertezett, ezt a kivételes hangulatú eseményt megidézve, ugyanakkor a hat éve elhunyt előadóművész alakját felelevenítve tartanak Sepsiszentgyörgyön Cseh Tamás emlékestet.

 

A koncert kezdeményezője Gajzágó Zsuzsa, a Tamási Áron Színház művésze, akit még gyerekkorában édesanyja „fertőzött meg” a Cseh Tamás dalokkal: „gyerekként énekeltük ezeket a dalokat, aztán kamaszként tudatosan is kezdtük hallgatni, gyakorlatilag belénk ivódtak. Aztán egyszer csak elkezdtek ezek a dalok gyötörni, nem hagytak nyugodni, így született meg az emlékest gondolata”. Bereményi Géza és Cseh Tamás annak idején új műfajt hoztak létre: színház és költészet dalban megfogalmazva; ezért speciális figyelmet igényel előadótól és nézőtől egyaránt. „Fontos volt a találkozás Simó Lakatos Barna gitárossal, akit szintén az ügy motivált. Aztán bővült a csapat: Várkonyi Eszter énekel és hegedül, Ķónya Ütő Bence csellón játszik, Szakács László énekel, Nagy Alfréd gitározik, énekel és Nemes Levente egy dalszöveget olvas fel. Körülbelül harminc dal hangzik el, köztük az Álomfejtés, Budapest, Antoine és Désiré dalok stb.” – mondta el Gajzágó Zsuzsa.

A koncertet 2015. február 28-án, szombaton 19 órától az Új Stúdióban tartják, Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa program támogatásával. Jegyek a helyszínen kaphatóak, a belépő ára öt lej.
A 25 évvel ezelőtti koncert emlékére egyébként nemcsak Sepsiszentgyörgyön, hanem Kolozsváron is szerveznek emlékestet, mindkét eseményen részt vesz Cseh Tamás fia, András. (közlemény)

 cseh tamas emlekest sepsiszentgyorgy 01  cseh tamas emlekest sepsiszentgyorgy 01  cseh tamas emlekest sepsiszentgyorgy 01
 cseh tamas emlekest sepsiszentgyorgy 01  cseh tamas emlekest sepsiszentgyorgy 01  cseh tamas emlekest sepsiszentgyorgy 01
 cseh tamas emlekest sepsiszentgyorgy 01  cseh tamas emlekest sepsiszentgyorgy 01  cseh tamas emlekest sepsiszentgyorgy 01
 cseh tamas emlekest sepsiszentgyorgy 01   

Fotó: Toró Attila

 

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.