Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

hka logo2015. március 2.

56 833 lej felhasználásáról döntött a Háromszéki Közösségi Alapítvány kuratóriuma. A közösségi kártyahasználatnak köszönhetően a HKA 28 000 lejt fordít egyenlő arányban közösségi célokra a három városban: Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen és Kovásznán. Az egyenként 9 000 lej hasznosulásáról a lakosok döntenek, lakossági véleményeztetés alapján. Ennek részleteiről a médián keresztül adunk tájékoztatást.


Tehetségtámogatásra a kuratórium 6 000 lejt különített el, 1 000 lej került a nyereményalapba, a sorsolásra májusban kerül sor, a nyerő kártyaszámot az aktív közösségi kártyakódok közül "húzzák ki" a Sepsi Rádió élő adásában.

A HKA továbbfejleszti a kártyaprogramot, új célcsoportokat is megcélozva, ennek érdekében 8 500 lejt terveztek a fejlesztési alapba. Egyszerűsítik és elérhetőbbé teszik a kártyahasznlatot és rövid idejű kampányokat szerveznek új regisztrálásokra bátorítva.

Kisebb mértékben ugyan, de továbbra is pénz kerül az állandó alapba, a tevékenységek hosszútávon való fenntarthatósága érdekében. Így a HKA 5 000 lejjel növelte az állandó alapját, ezzel az állandó alap értéke jelenleg 63 612 lej (közel 14 000 euro). Az állandó alapot nem lehet használni, csak az alapból származó kamatokat. A HKA egyetlen közösségi alapítvány Romániában, amely állandó alappal rendelkezik.

A 2015-ös év a közösségi befektetések éve lesz. A HKA ebben az évben két olyan programot indít útjára, amely hosszútávon fejleszthető. Ezek közül az egyik a csemetekert program, amelynek hivatalos indítására tavaly novemberben került sor, és amelyre már sikerült pénzalapokat szerezni. A területvásárlásra több ajánlat is érkezett, a kuratórium költséghatékonysági szempontokat figyelembevéve kiválasztott egyet, a tranzakcióra márciusban kerül sor. (HKA közlemény)

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.