Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

gyumolcsfa program hka2015. április 1. / Közlemény

Beérkeztek a pályázatok a Háromszéki Közösségi Alapítvány Egy gyümölcsfa a jövő nemzedékének programjának felhívására. Az összesített adatok alapján, 496 család igényel 1488 db. őshonos gyümölcsfa csemetét, összesen 12 településre, ezek a következők: Kőröspatak, Kálnok, Zabola, Mikóujfalu, Aldoboly, Árkos, Bodos, Felsőrákos, Köpec, Bibrcfalva, Bardóc és Erdőfüle. Általában falvanként 100 igénylő szerepel a listán, de vannak olyan települések is, ahol 20-05 vagy éppenséggel 150 iratkozott van.

A Háromszéki Közösségi Alapítvány 1500 csemetét oszt ki igénylés alapján, és ezt a programot minden évben megismétli. Tíz év alatt minden háromszéki település részesedik a csemetékből. Az igazságos elbírálás érdekében figyelembe veszik a területi fedettséget is, minden régióból egy település kerül be a kedvezményezettek közé. Szempontot jelent a helyi bonyolítás szervezettsége és a szakmaiság is, a csemeték kezelésében.

A pályázatok elbírálása folyamatban van, néhány napon belül meglesznek az eredmények, majd ezt követően a települések átvehetik a csemetéket, a megadott helyről és időpontban.
(HKA közlemény)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.