Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

konyvtarVerskaláka – 2015

A versnek sokféle arca és számos megnyilvánulása van, így közösségi élmény is lehet. Hogy minél szélesebb körben az legyen idén is, április 11-e, József Attila születésének 110. évfordulója, a Magyar Költészet Napja alkalmából, a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár arra ösztönöz minden verskedvelőt, vegyen részt abban az akcióban, amelynek célja, hogy minél több József Attila-versidézet gyűljön össze aznap, illetve másnap, a könyvtár nyitvatartási ideje alatt (április 10-e, péntek: 9–19 óra, április 11-e, szombat: 9–13 óra).

Várjuk vállalkozó kedvű olvasóinkat, látogatóinkat, akiket arra kérünk, hogy a könyvtár előcsarnokában pénteken és szombaton megtalálható pannón helyezzék el József Attilától származó kedvelt idézetüket, lehetőleg 2–10 sor terjedelemben, papíron, gépírással vagy olvasható kézírással. Az idézet mellett tüntessék fel a vers címét, valamint saját nevüket is. A megírt papírlapokat hozhatják magukkal, illetve megírhatók a könyvtárban is, e célból előkészített eszközök és könyvek segítségével, majd felerősíthetők a pannóra.

Szombaton 11 órakor a könyvtár facebook-profilján 11 József Attila-sorból álló összeállítást teszünk közzé, ehhez a bejegyzéshez aznap hozzászólások formájában várjuk majd a közönség kedvenc József Attila-sorait, -versrészleteit.

A két nap során összegyűlt szövegekből a könyvtár honlapján és facebook-profilján összeállítást teszünk közzé a következő héten. Pénteken és szombaton, kedvcsinálóként is, könyvtárunk előcsarnokában József Attila elmondott és énekelt versei lesznek hallhatók felvételről.

Kezdődjék hát az újabb Verskaláka, gyűjtsünk össze együtt minél több idézetet József Attila örökérvényű lírájából! Szeretettel várunk minden érdeklődőt, vegyen részt idén is kezdeményezésünkben!

(Közlemény)

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.