Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

fsvny9439w2015. április 13. / Közlemény

A fösvény című előadással 2015. április 24-én a Miskolci Nemzeti Színházban, míg 26-án a Budapesti Nemzeti Színház színpadán vendégszerepel a Tamási Áron Színház társulata.

A turnét megelőzően azonban Molière vígjátékát a sepsiszentgyörgyi közönség is megtekintheti április 18-án, szombaton 19 órai kezdettel a Nagyteremben.

A Bocsárdi László által rendezett előadás a Tamási Áron Színházban valószínűleg utolsó alkalommal kerül bemutatásra.

 fsvny8861w  fsvny8861w  fsvny8861w
 fsvny8861w  fsvny8861w  

Fotók: Barabás Zsolt

A fösvény szereplőit a szeretetvágy és a tulajdon vágya hajtja. Hol ettől, hol attól, de leginkább mindkettőtől biztonságot remélnek. Egyeseknek közülük az emberi kapcsolatok a legfontosabbak, mások élettelen dolgokat bálványoznak, mert azokat jól lehet használni. Például a pénzt, mely ezek közül a legsimulékonyabb. Mi vajon mire alapoztuk életünket, milyen stratégiát választottunk a túlélésre? Vajon a mi életünkben van-e valami, amit jobban szeretünk a pénz által nyújtott biztonságnál?

„Boldog akarok lenni!” – mondja Cléante az előadásban. Tulajdonképpen bármelyik szereplő mondhatná, de akár mi is mondhatnánk, mert mindnyájan a boldogságot keressük egész életünk során. Vagy csupán a boldogulást? Egy új év kezdete tökéletes alkalom arra, hogy ezt a kérdést újra feltegyük magunknak.

„Nagyon közelivé vált számunkra a moliére-i világ, a szerző egy polgárosodásban kibontakozni próbáló világ fonákságait, visszásságait, emberi botladozásait mutatja be rendkívül árnyaltan és szellemesen, erre pedig most nagyon nagy szükségünk van. A molière-i vígjátékok attól zseniálisak, hogy Molière önmagáról írta ezeket a szereplőket, így A fösvény is egy önmagáról alkotott képét mutatja, amelyben önirónia, fájdalom, tragikum van, emellett nagyon sok humor." - Bocsárdi László

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.