Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

civil licit logo2015. április 23. / Új Stúdió

Második alkalommal kerül megszervezésre a Civil Licit a Háromszéki Közösségi Alapítvány által, 2015. április 23-án 18.00 órától az Új Stúdióban, melynek célja a civil szféra és a vállalkozói kör kapcsolatának erősítése, új forráslehetőségek megteremtése a civil szervezetek számára, a vállalkozók szempontjából a felelősségérzet növelése a közösségi értékek iránt.

civil licit toro attila 1civil licit toro attila 29A tavalyi Civil Licit eredményezte a Sepsi Zöld Út felújítását, egy kinaesthetics képzést szakbetegápolóknak, illetve egy Mozgópont nevű mobilalkalmazást Sepsiszentgyörgyről szóló hasznos információkkal. 2014-ben a CIVEK, az EMI és a sepsiszentgyörgyi Caritas licitálásra jelölt projektjei helyi adakozók által 9.100 lejt nyertek a közösségi tervük megvalósítására.


Licitálásra jelölt pályázatok 2015-ben

Kalandozás a Kiwanissal! - szociálisan hátrányos helyzetű, tanulmányaikban kiemelkedő sepsiszentgyörgyi diákok számára egynapos szabadidős tevékenység szervezése
Javaslattevő: KIWANIS KLUB SEPSISZENTGYÖRGY EGYESÜLET
A tanév végére tervezett kirándulás jutalmazni kívánja a nehéz családi körülményekből származó fiatal diákokat. A Balu Kalandparkba tervezett csoportos kikapcsolódás a fiataloknak egészséges szabadidős tevékenységet biztosít, egy iskolai kereteken kívüli nevelést nyújt. A 43 diák a kalandos, személyiségpróbáló feladatok által fejleszti képességeit, felelősségét.
A projekt kivitelezési ideje: 2015. június.
A Civil Licit által támogatott összeg biztosítja az utazás, étkezés és belépői díjakat.

Székelyföldi Legényesverseny megszervezése - a legényes táncok átörökítése, motivációs és szakmai visszaigazolás a fiatal táncos generációnak a népzene- és néptánc hagyományok megőrzésének és továbbadásának szellemében
Javaslattevő: LAJTHA LÁSZLÓ ALAPÍTVÁNY
Székelyföldi Legényesverseny - a legényes táncok átörökítése, motivációs és szakmai visszaigazolás a fiatal táncos generációnak a népzene- és néptánc hagyományok megőrzésének és továbbadásának szellemében
A Székelyföldi Legényesverseny alkalmával a fiatal táncosok egy Erdély szerte elismert szakmai zsűri előtt mutathatják be tehetségüket, így nem csupán bemutatkozási lehetőség ez számukra, hanem szakmai támogatás és visszajelzés is egyben. A rendezvényt hagyományteremtő szándékkal indítják útjára és 2015-től minden évben szeretnék megszervezni. A projekt kivitelezési ideje az évadzáró Szent György-napi táncház keretén belül, 2015. április 25-én lesz.  A Civil Licit által nyújtott támogatást anyagi/szolgáltatási költségek fedezésére és a résztvevők, meghívottak szállás- és útiköltségeinek biztosítására és promóciós tevékenységekre használnák.

Tanulunk egymástól! – az idősek bevonása a sepsiköröspataki gyerekek nevelésébe
Javaslattevő: DIAKÓNIA KERESZTÉNY ALAPÍTVÁNY
A sepsikőröspataki gyermekközpont szeretné betölteni hosszútávon a helyi közösségben a támogató szerepet, úgy gyakorlati, mint lelki téren. A nehéz sorsba került családok, idősek, gyerekek helyzetét próbálják megoldani, olyan szabadidős és nevelői tevékenységek által, amelyek enyhítik a gondba került helyieket. Az idősek és a gyerekek közti kölcsönös tanulás elősegíti a gyerekek gyakorlati életre való nevelését és teret biztosít az idősek tudástárának átadására. A projekt kivitelezési ideje folyamatos. A Civil Licit által nyert támogatást étkezésre, oktatási kellékek beszerzésére és utazási költségekre fordítanák.

A javaslattevők röviden bemutatják pályázatukat, ami után elkezdődik a Licitálás, a támogatási összeg felkínálása a civil projekt javára.
Licitálási kiinduló alapösszeg: 50 lej
Licitálási szabályok:
- bármelyik jelölt projektre lehet licitálni
- a licitálás jelenti: név és összeg bemondásával, a választott projekt támogatását
- nem lehet 50 lej alatti összeggel licitálni, nincs felső határ
- két turnusban lehet licitálni

A licit tétje: főtámogatói jogosultság megszerzése a támogatott projekt megvalósításában. Aki a legtöbb összeggel támogat egy projektet, elnyeri a főtámogatói státuszt, azaz különleges jogosultságot nyer a projekt megvalósulásában.

Civil Licit=Több, mint támogatás
Szervező: Háromszéki Közösségi Alapítvány
Támogató: Közösségi Kapcsolatokért Egyesület ARC
Partner: The Funding Network
Médiapartnerek: Sepsi Rádió, Háromszék napilap

(HKA Hírszolgálat, Fotók: Toró Attila)

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2021 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.