Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

2015. május 1-3. / Székely Nemzeti Múzeum hátsó udvara

Véglegesítették a keresztségben Lilaszínpad nevet nyert színtér programját, a Székely Nemzeti Múzeum hátsó udvarán, ami Kultúrkert név alatt ismert a Szent György Napok ideje alatt. Némi népzenei „felvezetéssel” pénteken a jazz, szombaton a világzene, vasárnap pedig a blues dominál.

2015, május 1., pénteken tizenegy órakor román sorozattal nyit a színpad: előbb a maroshévízi, majd félóránként a Brăduleţul, a Constatin Brâncuşi Szakiskola és a Junii Covăsneni néptáncegyüttesek következnek, ezután fél kettőtől az őrkőiek tartanak előadást. Fél négytől a Progorgan, fél hattól az Éltes Áron Quartet, fél nyolctól a Borbély Műhely Hungarian Jazz Rhapsody (HU) és fél tíztől Sárosi Péter Azara & Tasi Nóra lép fel.

Szombaton fél tizenkettőkor az Őszirózsa Dalkör kezd, pontban délben a Fenyőcske, fél egytől a Rügyek néptáncegyüttesek, negyed kettőtől pedig István Ildikó és barátai lépnek fel. Fél négytől a Bohém Ragtime Band (HU), fél hattól Antal Tibor és a Heveder következik az Ezer esztendeje című lemezük bemutató koncertjével. Fél nyolctól az Impro-Víziók 2.2. Soloists énekelnek { A zenekar meghívott szólistákkal - Juhász Gábor (gitár), Éltes Áron (szaxofon) - lép fel }, a programot a Nightlosers együttes zárja fél tízkor kezdődő koncertjével.

Vasárnap tíztől Virág Endre és Imola tanítványai mutatnak be néptáncokat, majd egy órától  a Népművészeti és Népiskola néptánccsoportja következik, negyed háromtól pedig a Csíkmadarasi Népi Zenekar. Négytől blues, blues, blues: előbb a Black Betty, majd fél hattól a Ripoff Raskolnikov Band. Fél nyolctól igazi „ínyencfalat” kerül terítékre: a HBB és a Radics Béla emlékzenekar utódjaként is felfogható Magyar Atom, amelyben Tátrai Tibor Solti János dobossal, Tóth János Rudolf énekes-gitárossal és Zsoldos Tamás basszusgitárossal szövetkezett arra, hogy blues és rythm&blues örökzöldeket adjon elő. A nap utolsó koncertjét a Fernet Blues Company tartja fél tíztől.

Ugyancsak a Kultúrkertben kap helyet az Észműves sátor. Ebben olyan előadásokra és kerekasztal beszélgetésekre kerül sor, amelyek a vállalkozás az innováció területén hivatottak gondolatokat ébreszteni. Pénteken kettőtől IT, design és innováció lesz a téma, erdélyi és magyarországi szakemberek részvételével, négytől Damokos Csaba moderál beszélgetést. Szombaton egytől a Junior Business Club indít, Young&Wild címmel, ezt követően, kettőtől, IT & startup world témában lesznek előadások, majd négytől Bihari Béla vezet vitát. Vasárnap két órától innovációs show van műsoron, a négykor kezdődő beszélgetést Rácz Attila vezeti.

Hagyományosan itt kap helyet a Borudvar is. Ezúttal a résztvevő tíz borász, egy helyi pálinkafőzőt (Potio Nobilis) is befogad köreikbe.

A Kultúrkertbe ingyenes a belépés.

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.